Bill Matheny, 61-godišnji svećenik iz Zapadne Virginije (SAD), 17 godina pokušavao se prijaviti i nastupiti u popularnom kvizu “Tko želi biti milijunaš”. Nedavno mu je to pošlo za rukom, a njegov prvi nastup bio je i više nego uspješan.

Naime, u dvije emisije koje su se snimale tijekom ljeta, a emitirane tek krajem rujna, svećenik je osvojio čak 250 000 dolara.

Ono što je posebno lijepo u ovoj priči jest odluka oca Mathenyja da spomenuti iznos donira.

Naime, kako izvještavaju strani mediji, svećenik je veliku većinu (neki pišu i cijeli iznos) odlučio donirati katoličkoj školi sv. Franje Asiškog u St. Albanu u Zapadnoj Virginiji, koju je pohađao kao dijete.

Premda je na pitanju za 500 000 dolara razmišljao o odgovoru koji se na kraju ispostavio točnim, Matheny nije htio riskirati.

“Da sam igrao za sebe sigurno bih išao s tim (odgovorom). Činio se kao logičan odgovor, ali gledao sam dovoljno puta ovu emisiju kako bih znao da ono što se na ovim iznosima čini logičnim nije uvijek i pravi odgovor”, rekao je svećenik za lokalnu TV postaju.

“Da se radilo o meni, riskirao bih, jer bih mogao živjeti s 50 000 dolara, ali zbog škole nisam mogao ugroziti 200 000 dolara”, zaključio je.

Ravnatelj škole Erin Sikora za istu je TV postaju izjavio kako je škola zapala u financijske probleme, međutim onda je stigao mail oca Mathenyja. “Sam Bog ga je poslao”, zaključio je ravnatelj.

Na kraju svog nastupa u “Milijunašu”, otac Matheny je čak i zaplakao od radosti na što se cijela dvorana ustala i zapljeskala. Ovaj dirljiv trenutak pogledajte u videu.

Tino Krvavica | Bitno.net