Kardinal vikar Rima, Angelo de Donatis, u posebnom pismu pozvao je Rimljane da danas mole i poste zbog koronavirusa. „Pozivam sve rimske kršćane da u srijedu 11. ožujka 2020. godine, ponude dan molitve i posta za Božju pomoć našem gradu, Italiji i cijelom svijetu. Molit ćemo za zaražene i one koji o njima brinu, ali i za zajednice koje su u ovome trenutku svjedoci vjere i nade“, napisao je.

Rimski vikar je podsjetio kako se „tijekom ovakvih dana treba nadati, prenositi pouzdanje i kleknuti u molitvi za cijeli svijet“.

Talijanski mediji javljaju da će kardinal vikar Angelo de Donatis u 19 sati služiti misu u marijanskom svetištu Divino Amore, koje se nalazi na periferiji Rima. Sveta misa će se prenositi na biskupijskim internetskim stranicama i na TV2000, a prije mise emitirat će se i posebna poruka pape Franje.

Inače, svetište Divino Amore omiljeno je marijansko svetište Rimljana, u kojem se nalazi freska s prikazom Gospe od Božanske ljubavi (Madonna del Divino Amore). U toj bazilici se Papa Pio XII. tijekom Drugoga svjetskog rata zavjetovao za grad Rim.

Freska je u vrijeme Drugoga svjetskog rata bila prenesena u središte grada, ali je poslije vraćena u Divino Amore.

Bitno.net