Jonathan Roumie glumac koji glumi Isusa u seriji Chosen jučer se susreo s papom Franjom ispunivši tako, kako je rekao, životni san.

Američki glumac posjetio je Rim kako bi razgledao hodočasnička mjesta vezana uz evanđelja, a boravak u Vječnom gradu iskoristio je i za odlazak na Papinu opću audijenciju.

U razgovoru za CNA Roumie je nakon susreta sa Svetim Ocem kazao: “Otkad sam bio dječak uvijek sam se htio upoznati s papom i otići na Svjetski dan mladih, ali nikada nisam znao kako to izvesti. Moji roditelji su bili imigranti, pa niti oni nisu znali ništa o tome.”

Glumac je s Papom razgovarao na španjolskom jeziku te zamolio Papu da moli za njega dok nastavlja utjelovljavati Isusa u popularnoj seriji.

“Oči su mu zasvijetlile kada sam to rekao”, kazao je Roumie.

Uz njega s Papom se upoznao i redatelj serije Dallas Jenkins koji je ispričao kako je Franji rekao da je protestant, ali da snima seriju o Isusu “kojeg sve vjere svijeta cijene”.

Jenkins je kazao kako ga je Papina reakcija pomalo zatekla. “Upro je prstom u Jonathana i kazao: ‘Je li on Isus?’, ja sam odgovorio ‘da’. Zatim je kazao: ‘Jesi li ti Juda’, a ja sam rekao ‘ne, ne, ne’, I on se počeo smijati”.

“Stvarno mi se sviđa njegov smisao za humor i njegova vrlo ljupka narav”, kazao je redatelj serije.

Govoreći o svojem hodočasničkom iskustvu Rima, glumac Roumie je kazao da je jedno od “duhovno najmoćnijih iskustava” za njega bilo penjanje Svetim stubama kojim su vodili Isusa pred Pilata.

“Penjati se po njima na koljenima… i ući u kapelicu s relikvijama bilo je jednostavno preplavljujući osjećaj”, kazao je.

Serija Chosen dostupna je na internetu potpuno besplatno, a prevedena je već na 50 jezika. Planirano je snimanje sedam sezona, a zasad su objavljene prve dvije.