Mađarski biskupi proširili su svoju prisutnost na platformama društvenih mreža te su od sada prisutni i na Instagramu i TikToku, priopćila je Mađarska biskupska konferencija, a izvještava Vatican News.

„Na našim platformama posjetitelji će pronaći vijesti, događaje i najave naše Crkve na mađarskom jeziku, a također ćemo naviještati Evanđelje s duhovnim savjetima našim čitateljima i gledateljima”, poručili su biskupi. Kanali se mogu pronaći na sljedećim poveznicama: Instagram i TikTok.

TikTok je društvena mreža specijalizirana za dijeljenje korisničkog videosadržaja kojom upravlja kineska tvrtka ByteDance. Činjenica da se radi o kineskom proizvodu, nad kojim nadzor, prema izvještajima, imaju i kineske komunističke vlasti, potaknula je brojne zabrinutosti na polju cyber sigurnosti i prikupljanja korisničkih podataka. Također, mreža se pokazala i kao plodno tlo za dijeljenje opasnih izazova i neprimjerenog sadržaja među mladima. Unatoč tome radi se o najbrže rastućoj te jednoj od najvećih društvenih mreže na svijetu.

Instagram je, pak, društvena mreža usmjerena na dijeljenje videa i fotografija, a njime upravlja američka tvrtka Meta Platforms pod čijom je kontrolom i Facebook. Srž ponude je mješavina mikrobloga i audiovizualne platforme. Korisnici svojim fotografijama i videozapisima mogu također uređivati i dodavati filtere.

Bitno.net, kao najčitaniji vjerski portal u regiji, prisutan je na obje društvene mreže kako bi i u te prostore, moderne trgove, donio Radosnu vijest. Naš Instagram profil možete zapratiti OVDJE, a TikTok profil OVDJE.