katedrala u melbourneu

Katedrala sv. Patrika u Melbourneu/Foto: Donaldytong, CC BY-SA 3.0/Wikimedia CommonsKatedrala u Melbourneu vandalizirana je u noći s utorka na srijedu, nekoliko sati nakon što je kardinal George Pell oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje te pušten na slobodu.

Na vratima katedrale sv. Patrika nacrtano je lice s rogovima ispod kojeg je napisana poruka “Rot in Hell, Pell” (Pell, truni u paklu). Ostala vrata obilježena su naopakim križevima i porukama poput “nema pravde”, “pedosilovatelj” i “zakon štiti moćne”, prenosi Catholic News Agency.

Podsjećamo, dvije sudske instance savezne države Victorije osudile su Pella zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dječaka u nedavno vandaliziranoj katedrali. Nakon što je Visoki australski sud jednoglasno srušio presudu te naredio njegovo puštanje iz zatvora, kardinal je odvezen u samostan u istočnom dijelu Melbournea.

Nadbiskup Peter Comensoli izjavio je za australske medije kako su ga vandalski napadi uznemirili, ali ne i iznenadili.

“Ova pitanja i dalje izazivaju iznimno snažne osjećaje”, poručio je Comensoli za 3AW.

Iz nadbiskupije su također poručili kako će idućih dana pojačati sigurnosne mjere oko katedrale kako bi spriječili buduće napade.

Dodajmo i kako je jedna ženska osoba kao čin protesta zavezala tricikl za vrata samostana u predgrađu Melbournea gdje je Pell proveo noć nakon puštanja na slobodu.

Kako javlja CNA, kardinal sada boravi u Sydneyu.

Tino Krvavica | Bitno.net