Fra Roberto bio je najstariji sudionik nedavno održanog “Pokajničkog hoda” u Brazilu, a dok je hodao skoro šest kilometara s vjernicima slušao je njihove ispovijedi.

Prekrasnu priču o franjevcu koji je unatoč godinama aktivno sudjelovao u korizmenoj pobožnosti i slušao ispovijedi vjernika prenijelo je nekoliko agencija. Prizor starog redovnika koji sa štolom oko vrata, polagano hodajući, ispovijeda vjernike, mnoge je nadahnuo.

“Bio je to najljepši prizor koji sam danas vidio. Primjer ljubavi, vjere i vjernosti Bogu koji nam je danas pokazao fra Roberto dokaz je nazočnosti Božje u njegovu srcu. Moramo slijediti taj primjer”, napisao je jedan od sudionika Pokajničkog hoda.

Kako su prenijeli mediji, franjevac kapucin rođen je 1920., u samostan je ušao s 14 godina, a za svećenika je zaređen 1944., dakle prije 71 godinu.

Pokajnički hod, pobožnost u kojoj je sudjelovao, okupila je ove godine skoro 200.000 ljudi iz dvije biskupije na sjeveroistoku Brazila. Većina njih hodala je skoro 10 kilometara, radeći pri tome pokajničke čine poput nošenja manjih križeva i slično.

Kako je pojasnio nadbiskup Salvador de Bahie Gilson Andrade, ta pobožnost ima za smisao osvijestiti “kako je Crkva na svom putovanju obilježena i grijesima svojih vjernika”.

“Molimo se zajedno kao Crkva jedni za druge jer trebamo biti oslobođeni naših grijeha uz Božju milost. Istodobno, okupljajmo se jedinstveni oko naših pastira”, rekao je nadbiskup Andrade.

Bitno.net