Poljska glumica Kamila Kamińska, koja u filmu “Ljubav i Milosrđe: Faustina” glumi svetu Faustinu, izjavila je kako se za ulogu pripremala čitajući Dnevnik. “To je bilo prekrasno iskustvo”, izjavila je glumica za Catholic Herald. Glumica je ovoga vikenda zbog prikazivanja filma boravila u Americi.

“Čitala sam Dnevnik i slušala audioknjigu. Htjela sam prije početka snimanja čuti njezinu poruku, kako bih znala kako se ponašati u filmu”, kaže. Dodala je kako je čitajući knjigu doživjela brojna duhovna iskustva.

“Ponekad sam plakala, a ponekad sam mislila kako se moj život mora promijeniti”, objašnjava. Kamińska, koja istovremeno radi i kao agentica za talente, kaže da je u početku dobila jednu drugu ulogu u filmu, a produkcija ju je zamolila da im pomogne pronaći glavnu glumicu. “Naravno da sam im pomogla, ali poslije nekoliko mjeseci redatelj mi je ponudio ulogu Faustine.

Film je istovremeno sniman na dva jezika. Na setu je cijelo vrijeme bilo jako tiho. “Ponekad sam između scena otišla nekamo kako bih se fokusirala, popričala ili se pomolila s časnim sestrama. One su me naučile brojnim pjesmama”, kaže. Svjedoči kako su se dvije žene i jedan muškarac obratili tijekom snimanja filma.

Glumica je 28. listopada nazočila prikazivanju filma u New Yorku. “Kada sam došla u kino, ljudi su me ispitivali znam li gdje je glumica koja je glumila Faustinu. Onda bih im objasnila da sam to ja”, kaže.

Inače, film je toga dana zauzeo drugo mjesto u prihodima po projekciji, odmah iza filma “Joker”. “To je vrlo uspješno i važno za poljsku produkciju”, izjavila je Kamińska. Naglasila je kako sveta Faustina predstavlja popularnu sveticu koju u Poljskoj možete susresti u svakoj crkvi.

“Mislim da možemo biti zahvalni svetoj Faustini jer nam je ostavila jednostavnu poruku: da smo voljeni. Mi smo voljeni i zaslužujemo Božju ljubav. Možemo biti pojedinci, ili različitih nacionalnosti, ali svi zaslužujemo Božju ljubav”, završava.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net