Veljača je započela jako dobro za Katoličku crkvu u Južnoj Koreji u čijem je glavnom gradu tijekom dvije mise ređenja zaređeno 25 đakona i 16 svećenika.

Kako je priopćeno iz nadbiskupije, mise su održane 1. i 2. veljače. Na prvoj misi zaređeni su novi đakoni, a dan poslije zaređeno je 16 novih svećenika. Ovime se broj klerika u nadbiskupiji popeo na 985.

U Seulskoj nadbiskupiji živi oko 1,5 milijuna katolika, što znači da čine oko 15 % ukupnog stanovništva na tome području. Gledajući cijeli Južnu Koreju, udio katolika prema popisu birača iz 2015. je 7,9 %, što znači da ih ima nešto više od četiri milijuna.

Iz nadbiskupije su naveli da su tradicionalne i svečane ceremonije ređenja “naglasile trajnu predanost nadbiskupije njegovanju živog svećeničkog bratstva posvećenog duhovnoj službi”.

[2024년 서울대교구 사제 서품식 현장스케치]

2024년 서울대교구 사제 서품식 현장을 사진으로 전해드립니다📷

오늘 새롭게 탄생한 16명(서울대교구 15명, 레뎀또리스마떼르선교신학원 1명)의 새 사제들이 앞으로…

Objavljuje 천주교 서울대교구 Archdiocese of SeoulPetak, 2. veljače 2024.

Misa svećeničkog ređenja održana je pod geslom: “Nedužnost i čestitost nek’ me štite”, što je stih iz Psalma 25,21. Geslo su odabrali novozaređeni svećenici nakon razgovora i promišljanja. Utvrdili su da ovaj slogan najbolje sažima “duboki etos njihova zvanja”, koji naglašava “težnju za moralnom ispravnošću i nepokolebljivom predanošću u suočavanju sa životnim izazovima”.

Komentirajući geslo, jedan od novozaređenih svećenika, vlč. Jaseon-Thomas Hwang, je kazao:

„Možda postoje trenuci kada lutam i kolebam se od unutarnjih i vanjskih iskušenja i kušnji dok živim kao svećenik, Božji instrument, ali odabrao sam ovo geslo sa željom da nadvladam te poteškoće s ‘integritetom i čestitošću’ i da mogu stajati pred Bogom posljednjeg dana kao pravedni svećenik koji nalikuje Isusu.”

Podsjetimo da će upravo Seoul biti domaćin idućeg Svjetskog dana mladih koji će se održati 2027. godine, a o uspješnosti lokalne Katoličke crkve svjedoči i činjenica da je prema istraživanju provedenom 2023. godine katoličanstvo vjeroispovijest koja uživa najveće povjerenje građana Južne Koreje