Kako izvještava agencije AsiaNews, u Bangladešu je specijalna policija spriječila napad na jednu katoličku crkvu u glavnom gradu, koji se imao dogoditi na Božić. To je potvrdio jedan policijski službenik, koji je govorio o uhićenju članova vrlo poznate terorističke skupine (Neo-JMB) u Bangladeshu, koji su bili naumili raznijeti se u crkvi Duha Svetoga, u gradskoj četvrti Banani.

Teroristi su u jednom stanu u četvrti Ashkona uhićeni 24. prosinca, a pojedinosti o uhićenju su u javnost procurile 28. prosinca. Specijalci za borbu protiv terorizma pritvorili su novog izvršnog vođu terorističke skupine, Moinula Islama, odnosno Abu Musu, zajedno s drugim pomagačima.

Monirul Islam, čelnik specijalne policije, izjavio je za mjesno glasilo Dhaka Tribune kako je teroristima stan služio za utočište. U njemu su nađeni dokumenti i zemljovidi koji ocrtavaju način napada, u kojem je trebala sudjelovati i jedna žena. Policija tvrdi da skupina već mjesecima pokušava ustrojiti svoje čelništvo, jer su vođe poginule u sukobima s policijom, nakon krvoprolića u hotelu u Dhaki. Istraživanja su sad usredotočena na otkrivanja izvora financiranja i drugih vjerojatnih pobočnika.

Radio Vatikan | Bitno.net