„Moja velika ljubav je Blažena Djevica Marija“, priznao je čuveni francuski glumac Alain Delon u razgovoru koji je nedavno dao za Paris Match i koji su prenijeli svi svjetski mediji, protumačivši ga kao „oproštajni intervju“ umjetnika.

Upitan je li vjernik, Delon je odgovorio kako „ne zna“, ali da ima poseban odnos s Marijom.

„Volim tu ženu, volim sve što je napravila. Razgovaram s njom o svemu što mi se događa, upućujem joj svoja pitanja i prošnje“, rekao je glumac i nastavio:

„Ona mi donosi utjehu, prijateljstvo koje nemam. Uvijek je sa mnom, sluša me i daje potporu.“

U razgovoru je 82-godišnji Francuz rekao i kako je „spreman za smrt“ i kako mu je dosta svijeta u kojemu su sve vrijednosti lažne, a važan je jedino novac.

„Ostavit ću ovaj svijet bez ikakva kajanja“, rekao je.

Razgovor je doista bio „ispovjedni“ pa je Delon progovorio o tome i kako je cijeli njegov život obilježen činjenicom da su ga roditelji ostavili kada je imao 4 godine. Ta emotivna rana, osjećaj napuštenosti, rekao je, učinio je da postane promiskuitetan, u potrazi za ljubavlju koja mu je bila uskraćena kada je bio dijete.

„Ne možeš vratiti onu ljubav koja mi je bila uskraćena kao djetetu. To je rupa koja nikada nije mogla biti ispunjena… Čak i kada sam volio neku ženu, osjećao sam se osamljen“, rekao je Delon.

Molimo se da glumac potpuno otvori srce i dopusti Mariji da ga odvede ljubavi prema Isusu, tako da svoju smrt doista dočeka spreman.

Goran Andrijanić | Bitno.net