12916758_596301787186962_4948800132350811457_o

Ženoljupci i ženoljupkinje!

Ovog puta zvonimo na vaša vrata (kucanje ne radi!) s najavom sljedećeg susreta. I najavljujemo ga najavnim tekstom u kojem ćemo vam objasniti što želimo reći. A želimo reći dvije ključne riječi – treća srijeda u mjesecu!

U Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu dana Gospodnjeg 20. travnja s početkom u 20:30 sati započet će tribina pod naslovom „ŽENA: VIŠE OD REBRA?“ Tako je, na repertoaru je ponovo tema o ženama! Aha! Dočekale ste svoje! No, ovoga puta progovorit ćemo o biblijskom pogledu na ženu koje, itekako, može imati odjeka i danas.

U javnosti i mentalitetu Dalmacije, države, svijeta, svemira pa čak i našega grada Splita općenito vlada mišljenje da je žena bila zapostavljana i diskriminirana u patrijarhalnom sustavu židovskoga naroda. Ali kako je dobri, stari filozof Morpheus iz filma Matrix rekao: „But what if I told you…“ tako vam i mi poručujemo – što kad bismo vam rekli da to nije baš bilo tako? Što kad bismo vam rekli da je zapravo žena bila glavna u obitelji? Da je žena, na jedan način, uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i prema svom daru? Da su situacije u Bibliji, koje se u našem nazovi tako suvremenom mentalitetu smatraju diskriminirajućim, zapravo bile na korist i zaštitu žena, a ne protiv nje i slično?

Stručnjak koji će nam razjasniti te enigme jest naš gost predavač dr.sc. fra Domagoj Runje. Doktor biblijske teologije, profesor na splitskom KBF-u, prodekan za nastavu i župnik u Lećevici… Dovoljno? Mislimo da jest!

Susret će glazbeno animirati mladi bend ”Dodir milosrđa” iz župe Podstrana.

Obećajemo vam istu infrastrukturu, nedovoljan broj sjedećih i stojećih mjesta, zakržljali sustav klima uređaja, neuspjele pokušaje šale, razglas i svjetlo iz firme “Gluhi i slijepi” i na koncu oskudni domjenak uz više poslužitelja nego boca pića.

Susret, nažalost, kao i inače organizira i vodi Hrvatsko nadzemlje. Znamo, znamo, sve nam je jasno, ali nitko se drugi nije javio…

P.S. Dame imaju prednost!

Vaše Hrvatsko nadzemlje