POZIV NA MOLITVU ZA REFERENDUM

Slovenija sutra odlučuje o istospolnom braku

Molitvena mreža mladih za obitelj pozvala je na molitvu za predstojeći referendum kako bi se slovenski građani pridružili hrvatskim koji su referendumom iz 2013. zaštitili obitelj u svom naravnom obliku

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Sutra se otvaraju birališta u Sloveniji na kojima se odlučuje o legalizaciji istospolnih brakova i posvajanju djece od strane istospolnih parova.

Prijedlog koji iz obiteljskog zakona želi ukinuti riječi majka i otac izglasan je uz potporu većine stranaka velike koalicije premijera Mire Cerara. Desna opozicija, Katolička Crkva kao i ostale vjerske zajednice protive se prijedlogu te su podržale inicijativu “Djeca su u pitanju” koja je skupila potrebnih 40 000 potpisa za referendum kojim se želi srušiti zakon.

Premda su slovenski građani sa 55% glasova odbacili sličan prijedlog prije tri godine, ove godine očekuje ih teža borba jer su se u međuvremenu promijenila referendumska pravila koja sada štite zakonske prijedloge Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ankete pokazuju kako će rezultat biti neizvjestan, činjenica je da prijedlog zakona na referendumu mora odbiti više od 20% ukupnog broja glasova birača u Sloveniji, što predstavlja 320 000 glasova (na referendumu 2012. izašlo je ukupno 468 000 birača).

Molitvena mreža mladih za obitelj pozvala je na molitvu za predstojeći referendum kako bi se slovenski građani pridružili hrvatskim koji su referendumom iz 2013. zaštitili obitelj u svom naravnom obliku.

Sam papa Franjo je, obrativši se slovenskim hodočasnicima tijekom nedavne opće audijencije, pružio neizravnu podršku referendumu izrazivši svoje divljenje Crkvi u Sloveniji zbog njezina zauzimanja za obitelj, potaknuvši pritom sve, a napose vlasti, da podupiru obitelj.

Tino Krvavica | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 19. prosinca 2015.

Možda vam se svidi