U dogovoru s organizatorima, utrka u gradu St. Paul održana je ispred istoimene katedrale svetog Pavla, a sve kako bi gotovo sto tisuća posjetitelja, osim uživanja u sportskom spektaklu  imalo priliku posjetiti prvostolnicu i svojim prilogom ili slanjem SMS poruke pomoći u prikupljanju sto tisuća američkih dolara, koliko je potrebno za obnovu njezine osammetarske rozete.

– Katedrala je izgrađena za sve i smatram da je važno doprijeti do što više ljudi – kazao je o. John Ubel, rektor katedrale dodavši kako tijekom Crashed Icea katedralu posjećuje nebrojeno mnoštvo posjetitelja, među kojima nisu samo katolici.

– Prizor katedrale u pozadini već je sam po sebi oblik evangelizacije, a osobito kad je u večernjim satima katedrala osvijetljena reflektorima. Čitav događaj privlači veliku pozornost i podsjeća ljude da je crkva u St. Paulu živa, aktivna i puna entuzijazma – zaključio je o. Ubel.

U spektakularnom prizoru moći će uživati i gledatelji diljem SAD-a, budući da će snimka utrke biti prikazana na američkom nacionalnom kanalu Fox.

Zanimljivo, čak su i nagrade za prva tri mjesta izrađene po uzoru na kupolu prvostolnice, s malenim križem u boji zlata, srebra ili bronce – ovisno o osvojenom mjestu. Mediji prenose kako je i Red Bull kompanija, kao organizator utrke darovala značajan iznos novca za obnovu vitraja katedrale.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net