Bitno.net je već pisao o slučaju kanadske pro-life aktivistkinje Mary Wagner koja se trenutačno nalazi u zatvoru jer je ulazila u klinike za pobačaje i odgovarala žene koje bi zatekla tamo od ubijanja svoje nerođene djece. Pozvali smo vas da se pridružite akciji kojoj su organizirali prijatelji Mary i pošaljete joj Božićnu čestitku u zatvor. Čini se kako se veliki broj vas odazvao tom pozivu. Fra Tomislav Pek OFM, župnik župe “Kraljice Mira” u Norvalu kod Toronta, gdje se okuplja veliki broj hrvatskih vjernika, poslao nam je sadržaj pisma kojeg je nedavno dobio od Mary Wagner. U njemu se ona zahvaljuje njegovim župljanima, ali i svim Hrvatima koji su joj poslali čestitku za Božić. Evo teksta tog pisma:

Dragi oče Tom,
pozdravljam Vas u svjetlu Isusova rođenja i na blagdan Sveta tri kralja!
Bila je neopisiva radost primiti Vašu čestitku kao i stotine čestitki Vaših župljana. Jako me dirnula Vaša ljubaznost i brižljivost. Posebno mi je drago bilo čitati poruke djece.
Željela bih svakome osobno odgovoriti, ali osim vaših božićnih čestitki primila sam još 1000 drugih! Zaista nevjerojatno! Iznenađena sam količinom ohrabrenja i molitvi. Jedna od čestitki iz vaše župe bila je od jedne obitelji iz Hrvatske, koja je napisala da je ‘vijest stigla do Hrvatske’, vezano za ovaj slučaj. Tada sam počela primati brojne čestitke Hrvata. Wow! Koja ljubaznost!
Oče Tom, sjećam se priče od prije nekoliko godina o časnoj sestri Hrvatici (sestra Lucija?), koju su silovali vojnici tijekom rata. Nakon toga je ostala trudna. Svojoj je časnoj majci poslala tako dirljivo i snažno pismo koje je kasnije izašlo u javnost. Ne sjećam se točno njezinih riječi, ali izjavila je kako je spremna napustiti samostan, vratiti se u selo svojoj majci, i odgajati svoje dijete. Vjerovala je da će ona i njezino dijete biti svjedoci istine da ljubav i oprost pobjeđuju zlo. Njezino je dijete danas odrasla osoba i zamislite samo kakav je on ili ona svjedok u svijetu koji sve više vidi smrt kao odgovor na patnju.
Oče Tom, molim Vas podijelite ovo pismo sa svojim župljanima i recite im da sam vrlo zahvalna na njihovim molitvama i da i ja molim za njih.
Za Vas i Vašeg kolegu svećenika (netko je spomenuo da vas je dvoje) posebno ću moliti. I, ako Bog da, jednog ćemo se dana upoznati! To bih zaista željela.
Bog Vas blagoslovio i čuvao,
Mary Wagner

Kako je poručio fra Tomislav Pek, Mary rado čita pisma i zato vas ohrabrujemo da joj i dalje pišete. Njezina adresa je:

Mary Wagner
Vanier Centre for Women
P.O Box 1040
655 Martin St.
Milton, ON L9T 5E6
CANADA

Pri tome, pazite na sljedeća pravila:

1. Ne šaljite ništa plastično, metalno kao ni naljepnice.
2. Stavite povratnu adresu na čestitku kao i na kovertu.
3. Ne spominjite nutarnje radnje zatvora.
4. Imajte na umu da će zaštitari pažljivo pregledati svu poštu i sve povjerljive sadržaje.

Bitno.net