Papa Franjo zbog problema s koljenom neće moći posjetiti Moskvu i Kijev prije okupljanja vjerskih vođa u Kazahstanu od 13. do 15. rujna, javlja Reuters. U intervjuu za CNN Portugal, koji bi trebao biti emitiran tijekom dana, izjavio je kako je to preporuka njegovim liječnika.

Na web stranicama ove televizije objavljen je isječak intervjua u kojem Papa kaže: „Sada ne mogu ići jer zbog puta u Kanadu došlo je do zastoja u oporavku koljena. Liječnik mi je zabranio, odnosno rekao da ne mogu putovati prije Kazahstana“.

Dodao je kako održava kontakt telefonskim putem. „Pratim situaciju sa svojom boli i u molitvama. Ali, ova situacija je doista tragična“, rekao je i dodao kako još uvijek vjeruje u rješenje kroz dijalog.

Podsjetimo, Papa je tijekom srpnja u razgovoru za Reuters izjavio kako želi posjetiti Kijev i Moskvu kako bi se zalagao za mir.

Dodajmo kako bi papa Franjo u Kazahstanu trebao boraviti od 13. do 15. rujna, a povod putovanja jest Sedmi kongres poglavara svjetskih i tradicionalnih religija, događaj koji će okupiti vjerske vođe iz cijelog svijeta.