Vatikan

Na završetku prvoga općega zasjedanja Biskupske sinode, 8. listopada, u Tiskovnom uredu Svete Stolice s novinarima su se susreli nadbiskup Claudio Maria Celli, predsjednik Papinskoga vijeća za sredstva društvene komunikacije, te kardinal Donald Wuerl, glavni izvjestitelj Biskupske sinode.

– Naviještanje evanđelja u društvenom kontekstu obilježenom novim tehnologijama glavni je izazov nove evangelizacije – ustvrdio je nadbiskup Celli i tako istaknuo jednu od najtežih tema s kojom će se sinodski oci morati sučeliti u opisu ciljeva nove evangelizacije.

Odgovarajući na upite novinara kardinal je Wuerl istaknuo da je glavna zadaća Sinode ponovno istaknuti pravi kršćanski identitet. Nova se evangelizacija treba temeljiti na Katekizmu Katoličke crkve koji uskoro slavi 20. obljetnicu.

O ispravnom prenošenju evanđeoske poruke, Isusove riječi, u sadašnjem društvenom kontekstu govorio je nadbiskup Celli, rekavši da po svojoj naravi Crkva mora naviještati radosnu vijest, a ako ne naviješta evanđelje, onda nije vjerna svojemu pozivu.

– Nije problem u tehnologiji nego u metodi. Crkva mora shvatiti kako može voditi dijalog s današnjim ljudima, usuglasiti se s njima, dijeliti njihove radosti, nade, teškoće i tjeskobe – zaključio je nadbiskup Celli. (ika/bitno.net)

Foto: Shutterstock.com