Molitva

Bog ili neki drugi tip transcendentalnog bića uistinu odgovara na pozive upućene u molitvama, tvrde američki znanstvenici.

Kako javlja portal 24sata, profesor David R. Hodge, vodeći stručnjak za duhovnost i religije s Državnog sveučilišta u Arizoni, istraživao je utjecaj molitve na ljude s psihološkim i medicinskim problemima i otkrio kako zaista pomažu u ozdravljenju.

Neke od prijašnjih studija također su pronašle pozitivan učinak molitvi, a neke su utvrdile kako nema nikakva djelovanja. Koristeći metaanalizu, koja je uzela u obzir sve postojeće rezultate raznih istraživanja, pronašli smo da molitve upućene za svoje i tuđe zdravlje daju pozitivne rezultate – ističe tim prof. Hodgea.

Molitva ti je bitna? Klikni like i pridruži nam se:

Njihov rad uključio je rezultate 17 prošlih istraživanja koja su se bavila svim oblicima molitvi. Kad se uzmu u obzir svi do sada poznati učinci molitvi unutar 17 postojećih studija, postaje očito da ljudi koji prakticiraju molitvu prolaze bolje od onih koji to ne čine. Svjestan sam kako je riječ o vrlo delikatnoj temi, no uvjeren sam da molitve uistinu pomažu onima koji mole – rekao je David R. Hodge.

Vjernici lakše podnose bol

Pojedini doktori također su se uvjerili da pacijenti koji su vjernici, a kojima nema spasa, mnogo lakše podnose bolest i dočekuju smrt od onih koji ne vjeruju u ništa. Potvrđeno je da vjernici mnogo manje pate u bolovima i lakše prihvaćaju smrt.

Bitno.net