Zvucna molitva za slijepe i slabovidne osobe

Župnik župe sv. Andrije apostola u Donjim Andrijevcima vlč. Nikica Mihaljević, sa svojim je suradnicima, Mihaelom Kelbasom, diplomiranom teologom i Markom Tunokovićem, studentom iz Andrijevaca na svetkovinu Bogojavljenja u nedjelju, 5. siječnja pokrenuo novi i u Hrvatskoj jedinstveni projekt – zvučnu molitvu za slijepe i slabovidne osobe.

U želji da suvremenog čovjeka potakne na molitvu, a svjestan kako su neki slabovidni, nekima je teško ili nemaju volje čitati, nego radije slušaju, a mnogi i nemaju internet nego samo telefon, vlč. Mihaljević omogućio je da se molitve koje su dosada bile dostupne kroz molitvenike i na internetskim stranicama pozivom na govorni automat 031 637 790 mogu preslušati i moliti. Slušatelju se ponudi molitvu koju želi slušati, među ostalima Jutarnja, Večernja, meditacija, duhovna misao…, a slušatelj na kraju može izreći i svoje želje i pitanja.

U Godini vjere, župnik Mihaljević na svom je govornom automatu, u suradnji s Hrvatskim katoličkim radijem, ponudio i dijelove iz Katekizma Katoličke Crkve: „Papa nas potiče da obnavljamo svoju vjeru kroz čitanje članaka naše vjere, a srce i gorivo za obnavljanje vjere je molitva. Razmišljanje o Katekizmu i molitva su jedinstven put da možemo govoriti o rastu naše vjere. Sveti Otac nas na to poziva i on je jasno i glasno poručio kad je i sam na Twitteru otvorio svoju stranicu i tako nama svećenicima i laicima dao znak da se kroz suvremene medije u 21. stoljeću treba razlijevati evanđeoska radosna vijest po svim stranama svijeta. Ova nam tehnika danas to doista omogućuje, jer naši nam se slušatelji- posjetitelji javljaju iz dalekih kontinenata Amerike, Australije, naši Hrvati koji su željni molitve i hrvatske riječi“, pojasnio je župnik Mihaljević, koji je dosada izdao 19 različitih molitvenika koji su s pristupačnim cijenama dostupni svakom čovjeku dobre volje kao pomoć da se osposobi i otvori Bogu kako bi mogao djelovati u njegovu životu. (kta/bitno.net)