Đakovačka vjeroučiteljica i turistički vodič Nataša Šantić u petak je u Zagrebu proglašena Naj radnikom za 2022. godinu.

Nakon što ju je među 800 prijavljenih prepoznao odbor u organizaciji Malog svjetionika, dobila je 3410 glasova i osvojila nagradu dr. Dražen Glavaš u iznosu od sto tisuća kuna.

“Još sam duboko dirnuta cijelom ovom situacijom. Kad su pročitali moje ime, par sam trenutaka ostala sjediti, a onda jedva otišla do pozornice. Noge su mi klecale, nisam mogla vjerovati. Velika je čast i odgovornost biti Naj radnikom Hrvatske 2022.! Zahvalna sam svim mojim glasačima koji su me odveli do nagrade! I ponosna što nagrada ide baš u Đakovo, u našu Slavoniju, Baranju i Srijem! Velika je stvar sudjelovati na The Global Leadership Summitu i biti proglašena Naj radnikom. Ova nagrada stavlja krunu na moj cjeloživotni rad i bilo je to iznimno iskustvo”, rekla je Šantić za 24 sata.

Ističe da nagrada ne znači samo njoj nego i njezinoj obitelji jer su joj oni bili podrška svih godina te su podnosili težak teret njezinih radnih obveza.

“U slučaju osvajanja nagrade počastila bih kolege, učenike, suradnike, prijatelje, ma, sve. Nikada nisam bila škrta. Skromno živimo, ali uvijek darujemo onima koji imaju možda manje od nas i koji su u potrebi. Nešto bih donirala udruzi koja pomaže siromašnim obiteljima i Željki Jurić Mitrović iz Vukovara, djevojčici u plavom kaputiću, za otvorenje muzeja stradale djece u Domovinskom ratu. I sama sam preživjela ratne strahote, pa mi je to posebno dirljivo. Novac je prolazan i dobiva pravu vrijednost kada se troši darujući druge. Nikada ne smije biti sjeme razdora među ljudima. Valjda bi nešto ostalo za otplatu kredita. I jedan obiteljski odmor”, izjavila je Šantić prije osvajanje nagrade.

“Nije važno znanje uvijek znati, nego je važno i dati. Bez znanja čovjek ne može ništa. Znanje ima moć, a čovjek što više zna, više vrijedi. Ne samo da želim dijeliti znanje, nego želim da svi moji učenici znanjem rastu i obogaćuju se kao ljudi. Da se izgrade kao zrele i odgovorne osobe”, rekla je za 24 sata đakovačka vjeroučiteljica.