Grupa Parni valjak objavila je da je pjevač Aki Rahimovski preminuo danas u dobi od 66 godina. “Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, napisali su na Facebooku.

“Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti”, izjavio je za 24sata njegov menadžer Damir Osredečkii.

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, poznati je pjevač i frontman grupe “Parni valjak” rođen u Nišu 5. lipnja 1955. godine. S 19 godina Aki se doselio u Zagreb. Godine 1977.  upoznao je Huseina Hasanefendića i Juricu Pađena i s njima je osnovao prvu postaju Parnog valjka. Parni valjak je jedan od najpopularnijih zagrebačkih pop-rock sastava koji je izbacio brojne hitove, kao što su: “Stranica dnevnika”, “Lutka za bal”, “Neda”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Uhvati ritam”, “Moje dnevne paranoje”, “Molitva”, “Povratak ratnika”…

U nastavku pogledajte Akijevu izvedbu  pjesme “Molitva” koju je s grupom Fides otpjevao u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.