Dragi prijatelji, aktivni članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net i dragi pretplatnici Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, želimo vas obavijestiti kako smo od 10. srpnja do 10. rujna za vas pripremili posebnu ljetnu akciju na šest popularnih naslova iz naklade Veritas!

Autorica koja se potpisuje pod pseudonimom Jana Jacobi, do svog izlaska iz scijentologije bila je 20 godina visoko rangirani član u scijentologiji, te stoga nudi autentično izvješće. Knjiga odgovara na pitanja i teme koje mediji uglavnom zaobilaze: Je li scijentologija terapija i/ili religija? Istina o osnivaču scijentologije. Tehnike ispiranja mozga kojima se služe scijentolozi. Tajni materijali. Cijene tečajeva. Zašto scijentologija privlači hollywoodske zvijezde? Zašto je izlazak iz scijentologije težak? Kako pomoći žrtvama scijentologije?

Redovna cijena: 80 kn

Akcijska cijena: 48 kn


Svakoga dana milijuni ljudi zaustavljaju se na svojoj omiljenoj stranici s horoskopom. U Hrvatskoj je čak moguće steći zvanje „astrologa“ i „astrološkoga savjetnika“ s upisom u radnu knjižicu. Ozbiljno je to i zabrinjavajuće. Stoga vam nudimo knjigu jednog od najboljih poznavatelja istočnjačke duhovnosti, New agea, novih religioznih pokreta i kultova – fra Josipa Blaževića. Knjiga otkriva brojne detalje o astrologiji u Hrvatskoj, o astrologiji općenito, masoneriji i New ageu i brojne druge zanimljivosti vezane uz horoskop.

Redovna cijena: 80 kn

Akcijska cijena: 48 kn


Autor ove izvrsne knjige je primarijus Giorgio Dobrilla, profesor na Sveučilištu u Parmi te autor brojnih znanstveno-popularnih i obrazovnih tekstova s područja medicine. Ovaj praktičan vodič pomaže vam snaći se u pretrpanu svijetu alternativnih tretmana kao što su homeopatija, akupunktura, aromaterapija, kiropraktika, reiki… Ovo je prva knjiga na hrvatskom jeziku koja kritički obrađuje alternativne iscjeliteljske tehnike a izašla je s preporukom Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

Redovna cijena: 100 kn

Akcijska cijena: 50 kn


Sve više smo svjedoci trgovine zdravljem koju potiču razne farmaceutske i kozmetičke tvrtke te druge interesne skupine i pojedinci. U prenaglašenoj brizi za zdravljem i njegovanim tijelom te strahu od smrti, prepoznali su mogućnost lake zarade kojoj su sve podredili, a kupljenim istraživanjima i tendencioznom interpretacijom njihovih rezultata od strane nekih korumpiranih autoriteta svjetskoga glasa iskorištavaju ljudsku neukost i naivnost. Upravo ovaj Zbornik, koji je djelo uglednih hrvatskih znanstvenika s raznih područja, raskrinkava navedene postupke i otkriva što se zapravo krije u pozadini njihova djelovanja.

Redovna cijena: 150 kn

Akcijska cijena: 75 kn


Sve smo više svjedoci učestalih terorističkih napada islamističkih ekstremista koji na Zapadu izazivaju veliki strah. Stoga vam nudimo knjigu libanonskog isusovca Samira Khalila Samira, poznatoga stručnjaka za islam i orijentalistiku. Autor je predavač na više akademskih institucija u Europi i SAD-u, na Papinskome orijentalnome zavodu u Rimu, ravnatelj je Međunarodne udruge za arapske kršćanske studije te pisac pedesetak knjiga te preko tisuću dvjesto članaka; svjetski je priznat stručnjak za kršćanski Istok, kao i odnose između islama i Zapada. U formi intervjua, na svima razumljiv način, knjiga Islam na Zapadu želi pružiti jasne i dokumentirane odgovore na pitanja koja nas zaokupljaju – ponekad i do samog ruba panike.

Redovna cijena: 96 kn

Akcijska cijena: 51,60 kn


Na kraju, želimo vas počastiti remek-djelom na području hagiografije – knjigom Veliki sveci, prevedenom na mnoge svjetske jezike. Zanimljivost ovog djela jest da o jedanaest velikih svetaca (uglavnom katoličkih) pripovijeda jedan protestant – švicarski evangelički pastor i teolog, profesor crkvene povijesti Walter Nigg. Ne propustite pročitati ovo izuzetno vrijedno i jedinstveno hagiografsko djelo na hrvatskom jeziku!

Redovna cijena: 185 kn

Akcijska cijena: 111 kn


Navedeni popusti vrijede isključivo za članove Kluba prijatelja portala Bitno.net, kao i za pretplatnike na katolički mjesečnik Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga.

Kako biste ostvarili popust, dovoljno je da pri kupnji u uredu Veritasa (Sveti Duh 33, 2. kat) pokažete svoju člansku karticu Kluba prijatelja.

Ako knjigu odlučite naručiti putem e-maila ured@veritas.hr ili veritas@veritas.hr, u napomenu je prigodom naručivanja potrebno upisati: “Klub prijatelja Bitno.net”, te upisati članski broj koji se nalazi na kartici. Za narudžbe putem e-maila uz cijenu knjige naplaćuju se i troškovi poštarine!

Osvježite se uz Veritasove hitove, jer „susret s dobrom knjigom može izmijeniti sudbinu duše“! (M. Prevost)

Postanite član našeg Kluba prijatelja, podržite naš rad s barem 8 kn mjesečno i ostvarite brojne pogodnosti kod naših partnera!

Više o Klubu prijatelja i pogodnostima koje možete ostvariti članstvom doznajte na linku!

Vaš Bitno.net