Na blagdan Gospe od suza, 31. kolovoza Marijini štovatelji iz Požeške biskupije hodočastili su u Svetište Gospe od Suza u Pleternici. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević, koji je na početku pred Gospinim likom, prenesenim u svečanoj procesiji iz crkve na vanjski oltar, uputio izraze hvale Isusovoj Majci o 65. obljetnici njezina štovanja pod spomenutim nazivom u Pleternici.

Pozdravljajući okupljeno mnoštvo Marijinih hodočasnika biskup je rekao kako pokušava zajedno s njima sabrati svoje srce pred silnom činjenicom da Bog nikada nije napustio čovjeka, ni u našoj hrvatskoj zemlji pa niti u ovom trenutku neredovitih i teških okolnosti uzrokovanih koronavirusom, potresom i poplavama, kao ni u našim osobnim životnim nevoljama. O tom nam na svoj način svjedoče i Marijine suze na njezinom liku u Sirakuzi 1953. godine a od 1955. i u Pleternici. Mnogi su u njezinim suzama ovdje prepoznali istinu da je Bog s nama na našem životnom putu kao blizina koja voli, kao snaga koja nas nosi i kao svjetlo koje osvjetljuje naše tmine, poručio je biskup.

Proslavi Gospe od Suza u slavonskom svetištu nazočilo je veliko mnoštvo vjernika. Detaljni izvještaj sa središnjeg euharistijskog slavlja, kao i isječke iz homilije biskupka Škvorčevića možete pročitati OVDJE.

U nastavku pogledajte galeriju s ovogodišnje proslave: