Uz Sveto pismo, knjižica Nasljeduj Krista autora Tome Kempenca najprevođenije je i najviše tiskano djelo kršćanske duhovnosti. Ovaj klasik duhovnosti, koji želi voditi duše prema napretku u duhovnom životu, izvorno je namijenjen redovnicima. No, tijekom stoljeća hranio je mnoge kršćane, i redovnike i laike, koji su dosegli vrhunce svetosti. Kao i tolikima prije nas, i nama danas Nasljeduj Krista može biti od velike duhovne koristi.

Korizmene e-duhovne vježbe temeljit će se na ovome djelu i svaki dan, osim nedjelje, za razmatranje će biti odabran po jedan ulomak iz prve i druge knjige Nasljeduj Krista. Ako smatrate korisnim, možete već sada kupiti svoj primjerak Nasljeduj Krista i, obavljajući ove duhovne vježbe, imati ga uz sebe u tiskanom izdanju. Na temelju ulomaka spomenutog djela pripremljena su kratka razmatranja koja vam mogu pomoći da produbite važna otajstva duhovnog života i tako obogatite svoju korizmu. Razmatranja će se sastojati od uobičajenih koraka: priprava, čitanje, razmatranje i molitva. Pripremili su ih fra Darko Tepert, br. Marinko Klaić, fra Marko Galić i fra Josip Vlašić.

Od ove korizme postoji mogućnost slušanja razmatranja. Sami ćete izabrati način koji vam više odgovara. Zvučna razmatranja zasigurno vam mogu pomoći da se vratite razmatranju koje ste obavili čitajući. Na primjer, ako ste razmatranje obavili u ranim jutarnjim satima (što vam preporučujemo!), bit će vam lakše na kraju dana vratiti mu se u zvučnom obliku.

Razmatranja će biti objavljena u svim danima, osim nedjelje, kako bi euharistijski susret i nedjeljna misna čitanja, koja možete sami razmatrati, imala prednost, ali i kako biste nedjeljama napravili mali osvrt na razmatranja koja ste obavili u prethodnom tjednu. Dobro je imati i jednu radnu bilježnicu u koju ćete zapisati poneku crticu iz svog razmatranja. To će vam pomoći da duhovne vježbe koje obavljate donesu više plodova u vašem životu.

Prvo razmatranje bit će objavljeno na Čistu srijedu, a posljednje na Veliku subotu.

Od ove korizme, sudjelovanje u e-duhovnim vježbama moguće je isključivo putem besplatne mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo vas čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi.

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom duhovnom putovanju.

Linkovi za preuzmanje mobilne aplikacije: Google Play / App Store