Danas će ministar znanosti, obrazovanja i sporta g. Željko Jovanović predstaviti „Plan i program Zdravstvenog odgoja, rezultate javne rasprave i Priručnike za Zdravstveni odgoj za osnovne i srednje škole“. Nažalost, od toga očekujemo vrlo malo. Javna rasprava je provedena prinudno i odvijala se u vrlo kontroliranim uvjetima. Sam ministar nije primio ni jednu udrugu ili skupinu roditelja koji imaju drukčije mišljenje od njegova. Ministar se boji čuti drugo mišljenje i boji se otvorenog dijaloga, i to posebno kad je riječ o 4. modulu zvanom „Spolna/rodna ravnopravnost i spolno odgovorno ponašanje“.

Umjesto toga lansirao je svoje ‘stručnjake’ i sakrio se iza ‘kulta stručnosti’, a ti ‘stručnjaci’ bi kao u neka bivša vremena trebali podučavati roditelje i njihovu djecu što bi trebali misliti i kako se ponašati vezano uz spolnost i „rodnost“. Neke premise ovakvog ponašanja, duboko su iskrivljene.

Tko daje pravo nekakvom ‘stručnjaku’ da se miješa u vrlo odgovoran roditeljski posao odgoja djece, ako sami roditelji to ne zatraže?
Tko može bolje od roditelja odgojiti vlastitu djecu, naročito kada se radi o vrijednosnim pitanjima, posebno vezanima uz spolnost i spolni život?
Zašto je ovaj program ‘odgoj’, a ne ‘program’? Program bi prenosio informacije, a odgoj implicira promjenu ponašanja.
Kada je država (i ministarstvo) sebi dala pravo da ‘odgaja’ našu djecu?
Čije su to škole, tko ih preko svojih poreza financira, ako ne ti roditelji? Ti isti roditelji imaju pravo (čl. 63 hrvatskog Ustava) i odgovornost zahtijevati programe u skladu sa svojim vrednotama.

Vigilare je opširno razložio sve nedostatke ovog „zdravstvenog odgoja“ u pisanom formatu prema ministarstvu i na svojoj internetskoj stranici. Pogled na samo nekoliko stvari, dostatan je da se vide štetnosti 4. modula:

Uvođenje rodne ideologije i indoktrinacija djece da oni mogu birati svoj „društveni spol“.
Govor o spolnosti djeci kao da je to samo još jedna fizička aktivnost, čime se implicitno promiče promiskuitetno ponašanje.
Tko će odgovarati za psihičku zbunjenost djece koja biološki i psihički nisu spremni za ovakav ‘odgoj’ u državnim školama?
Još nije do kraja rasvijetljena povezanost promicatelja pedofilije u stvaranju ovog modula, naročito onih koji su završili ili imaju kontakt s Kinseyjevim institutom u SAD-u.

[facebook]Želiš li čitati samo bitne informacije, klikni Like![/facebook]

Kako dalje?

Pozivamo ministra da se uskladi s demokratskim ponašanjem i da kao ministar služi roditeljima, a ne nameće svoja rješenja. U tom vidu očekujemo da primi udruge i roditelje koji se ne slažu s ovim i ovakvim zdravstvenim ‘odgojem’.
Tražimo da se ponude dva programa za modul spolnosti, ovaj liberalni (koji ima loše rezultate na Zapadu) i drugi, s konzervativnim vrjednotama, koji podupire i zahtijeva većina hrvatskog stanovništva, napose roditelja.
Ako se ne ostvare prve dvije točke, pozivamo roditelje da se informiraju u školama kada će biti satovi modula „Spolna/rodna ravnopravnost i spolno odgovorno ponašanje“ te da povuku svoju djecu s tih satova u skladu sa savješću i temeljem članka 63. hrvatskog Ustava.

Udruga Vigilare