Susret mladih u Splitu

Gošća predavačica bila je dr. sc. Marica Čunčić, ravnateljica Staroslavenskoga instituta koja je sudjelovala na mnogim stručnim i znanstvenim skupovima. Osvrnula se na to kako razlikovati pravu od “prazne” vjere, iznijevši porazne statistike koje govore da se sve veći broj ljudi okreće praznovjerju te daje mnogo novca u takve svrhe. Upozorila je mlade da i glazba može biti sredstvo za prijenos dobrih i loših poruka te da se trebaju jačati u vjeri kako bi uspjeli razlučiti dobro od lošeg. Trebaju paziti na svoje izražavanje jer i riječ ima jaku moć. Dodala je da “prazna” vjera nije uvijek samo prazna nego često i ispunjena zlom od kojeg se možemo zaštiti molitvom. Predavanje je zaključila mislima da praznovjerje žrtvuje nas, a ne zbog nas kao što je to učinio Isus.

Nakon predavanja uslijedila su pitanja u kojima je predavačica savjetovala mlade kako da reagiraju i mole ako se susretnu s različitim praznovjerjima te zlom u njihovoj obitelji.

Susret je bio obogaćen i video uradcima mladih Hrvatskog nadzemlja pod nazivom „Jesmo li praznovjerni?”. “Božo i Dugy” su na humorističan način dali do znanja do čega praznovjerje može dovesti te kako se nositi s njim u svijetu u kojem je ono sve više prisutno.

Cijeli je susret bio popraćen i pjesmama VIS-a Mihovila s Kamena koji je i nakon završne meditacije pjesmom popratio druženje. (ika/bitno.net)