Ovim putem pozivaju se svi lokalni organizatori molitvene inicijative Iskra Milosrđa da do srijede, 15. rujna 2021. Koordinaciji štovatelja Božjega milosrđa (koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com) prijave mjesto održavanja. U tu svrhu potrebno je ishoditi dopuštenje crkvenih i lokalnih vlasti (ako se molitva održava na javnom prostoru).

Molit će se za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, napose od pošasti koronavirusa i biča potresa, za blagoslovljen 8. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (16. listopada 2021., Marija Bistrica) po zagovoru svetaca Milosrđa sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II., bl. Mihaela Sopoćka i bl. Alojzija Stepinca, za čiju što skoriju kanonizaciju također molimo.

Inicijativu Iskra Milosrđa pokrenuli su 2008. oci Isusovci u Poljskoj, u spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske. Inicijativa uživa počasno pokroviteljstvo mons. Grzegorza Ryśa, metropolita Nadbiskupije Łódź.