Upitan je li za to da se u školama predaje vjeronauk, građanski odgoj, nijedno ili oboje, Škoro je odgovorio: “Ne vidim kako to isključuje jedno drugo. Smatram da je duhovna dimenzija čovjeka iznimno važna i zato vjeronauk mora ostati u školama koje nisu samo obrazovne, nego i odgojne ustanove. Ali jednako tako potreban je i građanski odgoj da djeca budu dobro informirana o pravima i obvezama svakog državljanina, radu demokratskih institucija i funkcioniranju modernog društva.”

Na temu posvajanja djece od strane istospolnih parova osvrnuo se rekavši kako bi se “zalagao za rješenja koja su u najboljem interesu djece”.

“Kod ovog pitanja prioritet nisu prava odraslih, nego interes djece, a ja smatram da je u interesu svakog djeteta odrastanje u obitelji s majkom i ocem.”

Poručio je i kako očekuje potporu vjernika bez kojih “ne bi imao nikakve šanse”.

“Prema posljednjem popisu stanovništva, 93 posto građana izjasnilo se vjernicima, a katolika je među njima više od 90 posto. Tako da naravno da računam na potporu vjernika, bez nje ne bih imao nikakve šanse. Isusovci su me odgojili, a kršćanske vrijednosti i tradicije davno sam opjevao u svojim pjesama i zagovaram ih u javnom prostoru. Siguran sam da je vjernički puk to već prepoznao.”

Upitan treba li zabraniti pobačaj, poznati pjevač i predsjednički kandidat odgovorio je da bi “prema odluci Ustavnog suda iz 2017. to bilo neustavno”.

“Zakonsku regulaciju ovog pitanja može donijeti samo Hrvatski sabor.”

“Ja sam protiv pobačaja i kao predsjednik Republike zagovarat ću pravo svakog čovjeka na život”, zaključio je Miroslav Škoro.

Podsjećamo, Škoro je nedavno gostovao u poznatom talk-showu javne televizije „Nedjeljom u dva“ kod novinara Aleksandra Stankovića.

Tada je na pitanje je li za zabranu pobačaj odgovorio: “„Ja sam protiv pobačaja, smatram da pobačaj nije kontracepcijsko sredstvo. Smatram da treba više raditi na edukaciji mladih, posebice kada je pobačaj u pitanju. Nisam za to da se time licitira, posebice kada se govori o tim zabranama. Zabrana je zadnja instanca, do nje ima još jaku puno razgovora koje moramo obaviti. A ako zabranu treba donijeti, donijet će je hrvatski Sabor”.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net