Udruga je izabrala baš župu svetog Josipa jer je u njoj održan prvi sastanak Inicijative davne 2014. godine, a domaćin ovog slavlja, vlč. Damir Ocvirk, župnik te župe, uvijek je imao otvoreno srce i vrata za rad Udruge i Inicijative.

Slavlje je započelo duhovnom obnovom na kojoj se moglo čuti potresno svjedočanstvo Patricije Sandoval koja je u Hrvatsku došla u organizaciji izdavačke kuće „Kyrios“, a sa svim okupljenima podijelila je svoje teško životno putovanje od rastave svojih roditelja, tri abortusa, rada u Planned Parenthoodu, droge, beskućništva, a potom nevjerojatnog Božjeg milosrđa o kojem sada svjedoči diljem svijeta.

Nakon njezinog svjedočanstva, svi su prisutni izmolili litanije Srcima Isusovu i Marijinom za nerođene, a potom je uslijedilo sveto misno slavlje koje je predslavio preč. Marko Kovač, u ime zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše.

Poslije svete mise održani su prigodni govori predsjednika Udruge, gosp. Ante Čaljkušića, te dopredsjednice Udruge, gđe Petre Milković, a prikazana je i prezentacija kojom su se svi prisutni prisjetili prvih 10 godina, te se podsjetili i koje sve projekte i programe Udruga čini za izgradnju kulture života. Na kraju je sve proslavljeno uz hranu, piće, tamburaše i prigodnu rođendansku tortu.