Dragi prijatelji, aktivni članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net!

Želimo vas obavijestiti kako smo zahvaljujući jednom od naših partnera, izdavačkoj kući Verbum, i ovo ljeto za vas pripremili posebnu akciju u njihovim knjižarama! Akcija traje do 15. kolovoza 2018. godine i vrijedi isključivo za članove kluba prijatelja portala Bitno.net. U sklopu nje s posebnim popustom od 30% možete nabaviti neku od 5 odabranih knjiga s popisa (ili više njih). Među njima su dva romana, nekoliko knjiga iz duhovnosti, jedno potresno svjedočanstvo te hit knjiga pape emeritusa Benedikta XVI. pa ćete sigurno naći nešto prikladno za sebe. Evo, dakle, koji vas naslovi čekaju na popustu od 30% u knjižarama Verbum:

Knjiga Anđeli i demoni nastala je kao odgovor na stvarnih i aktualnih 100 pitanja mnogih ljudi o duhovnim bićima, anđelima i demonima upućenih poznatome autoru i profesoru filozofije Peteru Kreeftu. Na svoj dubok, prepoznatljivo lucidan te ponekad humorističan način Kreeft daje izravne i jasne odgovore na pitanja kao što su: Što zapravo možemo znati i što stvarno znamo o tim misterioznim nevidljivim bićima?, Postoje li dobri i loši anđeli?, Jesu li sva duhovna bića dobra prema čovjeku?, Kako ih razlikovati?, Od čega su napravljeni anđeli?, Kako anđeli komuniciraju s Bogom?, Kako anđeli komuniciraju s nama? te na mnoga druga. Oslanjajući se na Sveto pismo, tradicionalni crkveni nauk i učenje Tome Akvinskoga ova knjiga razlučuje činjenice od mašte i mitove od stvarnosti. Ona tako raščišćava i zablude i dezinformacije kojima obiluju brojne nekršćanske knjige o anđelima dajući istodobno i više nego potreban odgovor na iznimno zanimanje koje vlada za duhovna bića.

Redovna cijena knjige je 75 kn, uz popust od 30% cijena je 52,50 kn.

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Ova knjiga potresno je svjedočanstvo Josepha Pearcea, danas vodećeg svjetskog katoličkog biografa, koji je u mladosti bio fanatični skinhead, jedan od vođa britanskih neofašističkih skupina i urednik časopisa koji je promicao rasističke ideje. Aktivno je sudjelovao u neredima i sukobima te promicao ideologiju mržnje što ga je dvaput dovelo do odsluženja zatvorske kazne. Tijekom drugoga boravka u zatvoru, prazan, sam, bez ičega, ljut na svijet i na sebe započeo je svoju životnu preobrazbu, što je rezultiralo napuštanjem ekstremizma i obraćenjem na katoličanstvo. U iskrenoj i uzbudljivoj ispovjednoj knjizi Moja utrka s đavlom Pearce na živopisan način opisuje svoje duhovno putovanje od radikalne mržnje i ateističke rasističke ideologije k razumskoj i produhovljenoj kršćanskoj ljubavi.

Redovna cijena knjige je 98 kn, uz popust od 30% cijena je 68,60 kn.

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Roman omiljenog Michaela O’Briena vodi nas u budućnost. 2097. je godina. Svjetska nadvlada kontrolira cijeli planet. Sve je pod stalnim nadzorom. Posvuda su nametnute mjere depopulacije. Pod prividom demokracije guše se ljudska prava i ukida svaki oblik slobode. Nema više nijedne religije. Čovječanstvo je izgradilo svemirski brod Kosmos koji može putovati polovicom brzine svjetlosti i koji veliku skupinu najvrsnijih znanstvenika odvodi duboko u svemir da istraže novo područje. U svojemu desetom romanu Michael D. O’Brien vodi nas na putovanje bez premca, svemirsku odiseju prožetu brojnim poteškoćama, propitkivanjima i istraživanjima ljudske naravi i smisla života. Jer za čim čovjek traga u beskonačnome svemiru? Samo za većim znanjem? Ili tu ima još nečega?

Redovna cijena knjige je 185 kn, uz popust od 30% cijena je 129,50 kn.

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Posljednji razgovori poput su duhovne oporuke Benedikta XVI. – dragocjena i intimna ostavština pape koji je svojom mudrošću i jednostavnošću privukao pozornost kako vjernika, tako i nevjernika. U prisnu i dirljivu razgovoru s Peterom Seewaldom Papa emeritus prvi put govori i o poteškoćama, osjećajima i teškim trenutcima koji su prethodili njegovu odreknuću od službe te ujedno s iznimnom iskrenošću odgovara na pitanja o svojemu javnom i privatnom životu: o uspješnoj teološkoj karijeri, prijateljstvu s Ivanom Pavlom II., sudjelovanju na Vatikanskomu saboru i o izboru za papu, o nastojanjima da počisti “prljavštinu u Crkvi” (skandalu pedofilije među svećenicima, gej lobiju u Vatikanu, aferi Vatileaks), o svojemu nasljedniku papi Franji i odnosu s njime itd. Čitajući Posljednje razgovore Benedikta XVI. imamo prigodu još se jednom obogatiti dubokim i jednostavnim mislima i duhovnim porukama ovoga iznimna čovjeka čiji su sjajni um i ponizno srce zadivili svijet.

Redovna cijena knjige je 135 kn, a uz popust od 30% cijena je 94,50 kn.

Više o knjizi možete pročitati ovdje.

Ako volite povijesne romane obratite pažnju na roman Obitelj vojvode Hrvoja Narcisa Jenka koji svojom romansijerskom imaginacijom i pripovjedačkim darom vrlo realno oslikava povijesna događanja, kao izvanredan poznavatelj bosanske srednjovjekovne povijesti i društveno-političkih prilika toga doba. Čitatelju su, uz osnovni povijesni sloj priče smještene u 15. st., ponuđene brojne epizode ispunjene ljubavnim intrigama i političkim spletkama. Njegov antiratni stav i tu je nedvojbeno iskazan kroz njegove junake, a cijeli je roman sklopljen i dosljedno usklađen po dijakronijskoj metodi vremenskog protjecanja i raznovrsnih sukoba i ratovanja.

Redovna cijena knjige je 89 kn, a uz popust od 30% cijena je 62,30 kn.

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Kako biste ostvarili popust, dovoljno je da pri kupnji u Verbumovoj knjižari pokažete svoju člansku karticu Kluba prijatelja portala Bitno.net, a ukoliko knjigu odlučite naručiti putem web trgovine, u napomenu je prigodom naručivanja potrebno upisati: “Klub prijatelja Bitno.net”, te upisati članski broj koji se nalazi na kartici.

Napominjemo da se navedeni popust ne može zbrajati s drugim postojećim popustima i akcijama u knjižarama Verbum.

Verbumove knjižare nalaze se u 11 hrvatskih gradova, a njihov popis možete pronaći ovdje.

Nadamo se kako ćete uživati u ovim dobrim romanima i zahvaljujemo vam na vašoj dosadašnjoj potpori!

Više o Klubu prijatelja i pogodnostima koje možete ostvariti članstvom doznajte na linku!

Vaš Bitno.net