Dragi prijatelji, aktivni članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net!

Želimo vas obavijestiti kako smo zahvaljujući jednom od naših partnera, izdavačkoj kući Verbum, za vas pripremili posebnu akciju! Akcija traje do 15. kolovoza 2017. godine i vrijedi isključivo za aktivne članove kluba prijatelja portala Bitno.net. U sklopu nje s posebnim popustom od 30% možete nabaviti pet romana prikladnih za ljetno štivo. Evo koji vas naslovi čekaju na popustu od 30% u knjižarama Verbuma:

John i Abby Reynolds idealan su bračni par. Njihova je ljubav nastala iz mladenačkog prijateljstva i snažnih obiteljskih veza. Prijatelji ih uzimaju kao primjer, djeca ih silno vole, svi im se dive. No sada, nakon dvadeset i jedne godine zajedničkoga života punog ljubavi, poteškoća, smijeha, podizanja obitelji u svom domu na jezeru, John i Abby mogli bi sve izgubiti.

Na rubu ljubavne afere, John više nije onaj isti muškarac za kojega se Abby udala, a ona više nije djevojka njegovih snova. Oni su sada stranci čiji su dani zajedničkog plesa zauvijek nestali pa su konačno donijeli najtežu odluku od svih: razvest će se. Okupili su svoje troje djece kako bi im priopćili tu vijest, ali prije nego što su uspjeli, njihova im kći objavljuje sretnu novost: na ljeto se udaje.

Odlučivši da ne će svojoj kćeri pokvariti razdoblje sreće, Abby i John dogovore se da na neko vrijeme odgode razvod. No kako se vjenčanje približava, prisjećaju se zajedničkih trenutaka, a prijatelji prepričavaju zgode s njihovih zajedničkih putovanja pitajući ih kako su uspjeli zajedno prebroditi sve teške trenutke. Progonjeni uspomenama, Abby i John suočavaju se s ključnim pitanjima. Je li ta odluka nepovratna? Je li njihov brak, brak dvoje predanih vjernika, nepovratno izgubljen? Mogu li opet na mjesečini, na starom drvenom molu, još jednom zajedno pronaći… vrijeme za ples?

Redovna cijena: 119 kn

Akcijska cijena uz popust od 30%: 83,30 kn

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Otprilike u isto vrijeme kad Papa u tajnu misiju šalje oca Iliju (glavnog junaka hit romana Posljednja vremena), u Sjevernoj Americi se počinju rađati obrisi prikrivena totalitarizma u kojemu su na udaru osobna prava i vjerske slobode. Niz tajanstvenih zbivanja, okrutnih ubojstava i otmica ljudi, praćenih medijskim manipulacijama, ima za cilj uvesti nered, kompromitirati svaki duhovni i moralni autoritet te stvoriti uvjete za uvođenje diktature u kojoj će demokracija biti samo privid. Kroz tu napetu priču o teroru i onima koji mu se suprotstavljaju ovaj apokaliptički triler poznatoga katoličkog pisca Michaela D. O’Briena otvoreno preispituje duhovno i političko stanje našega doba istodobno dajući poruku nade.

Redovna cijena: 195 kn

Akcijska cijena uz popust od 30%: 136,50 kn.

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Hvalospjev Leibowitzu poznati je postapokaliptični roman američkoga pisca Waltera M. Millera, prvi put objavljen 1959. godine. Dobitnik je prestižne književne nagrade “Hugo” i općenito se drži jednim od najvažnijih i najsnažnijih klasika moderne literature.

Domišljat i satiričan Hvalospjev Leibowitzu nudi provokativan pogled na postapokaliptičnu budućnost. Radnja romana smještena je u rimokatoličkome samostanu u američkoj pustinji stoljećima nakon razorna nuklearnoga rata koji je uništio cjelokupnu civilizaciju, pismenost i tehnički napredak. Uslijedilo je doba neznanja, nasilja i barbarizma te je svijet sada ruševina nalik na noćnu moru. Svjetlo u mraku upravo su monasi iz imaginarnoga Albertinskog reda svetoga Leibowitza koji otkrićima, predanošću znanosti te proučavanjem zapisa svojega utemeljitelja vrše misiju očuvanja ostataka kulture do dana kada vanjski svijet opet bude spreman za njih.

Millerovo književno remek-djelo svojom iznimnošću i maštovitošću ostaje vječno svježe, posebice stoga što zanimljivom radnjom na duhovit način postavlja i danas aktualna pitanja o smislenosti napredovanja ljudske civilizacije i zastranjenjima svijeta u kojemu živimo.

Redovna cijena: 145 kn

Akcijska cijena uz popust od 30%: 101,50 kn

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Poznati i nagrađivani španjolski književnik José Luis Olaizola u ovomu zanimljivom povijesnom romanu ocrtava upečatljiv portret Ivana od Križa, jednoga od najvećih mistika i duhovnih velikana u povijesti.

U ovome književnom uratku ljubav je u samome središtu drame, a ljubav i jest ono po čemu je najviše poznat sv. Ivan od Križa, veliki mistik i stručnjak za prisnost s Bogom.

Radnja tako i započinje s ljubavnom pričom, opisom romanse između Ivanovih roditelja. Radi ljubavi prema siromašnoj tkalji Ivanov je otac bio spreman žrtvovati i obiteljski status i materijalnu sigurnost.

Pišući o Španjolskoj zlatnoga doba, roman prati radosti i teškoće drevne obitelji mladoga Ivana te potom i njegov dramatičan životni put. Njegovo predano djelovanje iz ljubavi prema bližnjima, njegov svećenički poziv i ulazak u karmelićanski red opisani su sa zadivljujućim stilom. Nastojanja da zajedno sa sv. Terezijom Avilskom izvrši obnovu reda dovode sv. Ivana do granica izdržljivosti. Njegova su mu se subraća snažno opirala, zatvarala u ćeliju gdje su ga često bičevala i gotovo izgladnjela na smrt. Unatoč svemu tome, ovaj gorljivi i zadivljujući čovjek kasnije će napisati: “Gdje nema ljubavi, unesi ljubav i dobit ćeš ljubav.”

Spajajući istodobno vrhunsku književnost, napetu radnju i duhovnu potku, ovaj roman nudi svima koji ga uzmu u ruku i zadovoljstvo čitanja i duboke duhovne uvide.

Redovna cijena: 125 kn

Akcijska cijena uz popust od 30%: 87,50 kn.

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Iz šume Arkane mračna prijetnja baca svoju tamu na Errion-Thal. Probudili su se thaurroci, strašna stvorenja neuobičajene snage i veličine… S druge strane Endenskoga mora, u dolinama Aldenurija, dječak Ivan još uvijek ne zna da je njegova sudbina povezana sa sudbinom njegovih predaka i da se mora suočiti s thaurrocima. Kerreni, krildeni, Morghuci, i mnoga druga stvorenja oživljavaju fantastičan svijet slijedeći trag najbolje pustolovne tradicije; to je scenarij u kojemu će Ivan Aldenurijski, običan dječak s neobičnom sposobnosti, morati nadvladati vlastite strahove prije nego što u toj borbi zauzme mjesto koje mu pripada.

Ovaj uzbudljivi fantastični roman mlade španjolske književne nade Juana Pereza-Foncee već je osvojio tisuće čitatelja svih uzrasta te je preveden na više svjetskih jezika.

Svojom književnom kvalitetom i porukom o vrijednostima koje trebaju zauzeti mjesto u svačijem životu – važnosti prijateljstva i obitelji, spremnosti na žrtvu, istinskoj hrabrosti i odanosti – dobio je zapažena priznanja i od strane književne kritike, a odličnim su ga ocijenila i različita udruženja knjižničara specijaliziranih za dječju literaturu.

Redovna cijena: 120 kn

Akcijska cijena uz popust od 30%: 84 kn

Više o knjizi možete pročitati ovdje.


Kako biste ostvarili popust, dovoljno je da pri kupnji u Verbumovoj knjižari pokažete svoju člansku karticu Kluba prijatelja portala Bitno.net.

Ako knjigu odlučite naručiti putem web trgovine, u napomenu je prigodom naručivanja potrebno upisati: “Klub prijatelja Bitno.net”, te upisati članski broj koji se nalazi na kartici. Napominjemo da se navedeni popust ne može zbrajati s drugim postojećim popustima i akcijama u knjižarama Verbum.

Verbumove knjižare nalaze se u 11 hrvatskih gradova, a njihov popis možete pronaći ovdje.

Nadamo se kako ćete uživati u ovim dobrim romanima i zahvaljujemo vam na vašoj dosadašnjoj potpori!

Više o Klubu prijatelja i pogodnostima koje možete ostvariti članstvom doznajte na linku!

Vaš Bitno.net