Poznati isusovac pater Ike Mandurić izbrisao je svoj račun na društvenoj mreži Facebook,  a prema informacijama koje smo dobili iz krugova bliskim njemu, učinio je to prema uputama svojih poglavara.

Pojedini mediji tvrde kako je ta uputa izrečena nakon intervencije iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i to zbog statusa u kojem je pater Ike kritički progovorio o izjavama predsjednice koja je deklarirana katolkinja, a istodobno izjavljuje da prakticira jogu (o tome smo pisali OVDJE).

Evo što je pater Ike napisao:

“Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem. Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme ‘Krist na žalu’, jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje – nije li to zastranjenje u vjeri otišlo i dalje i do koje mjere? I kako to sad ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti – ako takav postoji ili ako se takav pojavi? Tko ne razumije narod i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi.”

Bitno.net