Foto: Flickr.com | Shutterstock.com

Dragi čitatelji, kao što vam je poznato, portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom financijski podržavati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena u subotu 21. srpnja u 8 sati po lokalnom vremenu, u crkvi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku. Svetu misu predvodit će naš dugogodišnji kolumnist fra Željko Barbarić.

Župa svetih Ćirila i Metoda i sv. Rafaela, arkanđela, personalna je župa koja duhovno skrbi za vjernike Hrvate na području četiri savezne države unutar SAD-a: New York, New Jersey, Connecticut i Pennsylvania. Dio je šire franjevačke zajednice – Kustodije Svete obitelji koja duhovno brine za 13 župa diljem SAD-a i Kanade. Trenutno u župi djeluju dva franjevca svećenika: fra Nikola Pašalić, OFM (župnik), i fra Željko Barbarić, OFM (župni vikar), te tri časne sestre iz Kongregacije školskih sestara franjevki sa sjedištem u Mostaru: s. Anica Matić, s. Izabela Galić i s. Lidija Banožić.

Iako kao župa postoji već 100 godina, na ovome mjestu i pod ovim nazivom postoji od 1974. godine. Danas se nalazi u središnjem dijelu Manhattana, a nastala je spajanjem župe sv. Rafaela i hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda koja se nalazila 10 gradskih blokova sjevernije od sadašnje adrese. Crkva i župa su središte vjerskog i kulturnog života Hrvatske zajednice. Sva liturgijska slavlja i sakramenti su uglavnom na hrvatskom jeziku. Osim redovitog sakramentalnog života, u sklopu župe djeluje i folklorna skupina te škola hrvatskog jezika koje s ponosom nose ime blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Zahvaljujemo našem fra Željku što će slaviti svetu misu na našu nakanu!

Potičemo Vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu portala. Članovi Kluba prijatelja portala Bitno.net mogu postati svi oni koji čitaju i cijene portal Bitno.net i koje žele podupirati rad portala sukladno svojim mogućnostima, a u minimalnom mjesečnom iznosu od 8 kn, odnosno godišnjem iznosu od 96 kn. Članstvo možete otkazati u svakom trenutku, bez ikakvog obrazloženja. Više informacija o Klubu i pogodnostima koje ostvarujete možete saznati OVDJE.

Pridružiti se možete NA LINKU!

Bitno.net