Dragi čitatelji, kao što vam je poznato portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom podržati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena na Badnjak u 00,00 sati, u crkvi Presvetog Trojstva u Maloj Bosni, a predvodit će ju vlč. Dragan Muharem.

Vlč. Dragan Muharem svećenik je Subotičke biskupije. Studij teologije završio je u Đakovu. Od 2008. do 2012. vrši službu prefekta i profesora u Klasičnoj biskupijskoj gimnaziji „Paulinum“, a predaje dogmatsku teologiju na Teološko-katehetskom institutu u Subotici. Posvećen je radu s mladima i odraslima kroz vjeronauk, predavanja, duhovne obnove i tribine. Uređuje i vodi nekoliko emisija na Radio Mariji te kao dopisnik surađuje u nekoliko novina i internetskih portala.

Vlč. Muharem je i župnik u Maloj Bosni, malenom selu nadomak Subotice, nekada bogatom salašima od kojih su i danas mnogi ostali kao živo jezgro identiteta, tradicije i vjere bunjevačkih Hrvata. Na glavnom putu nalazi se župna crkva posvećena Presvetomu Trojstvu. Župa broji oko 800 vjernika, a na nedjeljnoj misi bude stotinjak župljana. Unatoč manjem broju vjernika u selu, zajednica je živa i aktivna. Napose djeca i mladi rado dolaze subotom na župnu katehezu koju vodi župnik. Mise su srijedom, subotom i nedjeljom. Jedan od najvažnijih događaja u župi je slavlje Dužijance – zahvale Bogu za plodove zemlje, napose žito.

Župi Presvetog Trojstva pripada i skrb za naselje Hrvatski Majur, jedino mjesto u Srbiji s hrvatskim predznakom. Misa se održava jednom godišnje o blagdanu sv. Marka Križevčanina.

Zahvaljujemo vlč. Draganu Muharemu i molimo za njega, njegove župljane i našu braću i sestre u Vojvodini!

Potičemo Vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu Portala. Pridružiti se možete NA LINKU!

Više informacija o Klubu i pogodnostima koje ostvarujete možete saznati OVDJE.

Vaš Bitno.net