Sibenik

I ove školske godine, u petak 18. listopada, učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku pridružili su se molitvenoj akciji „Milijun djece moli zajedno za mir i jedinstvo” koja je pokrenuta 2005. u Venezueli, a čija je svrha sjediniti u molitvi milijun djece iz cijeloga svijeta, po mogućnosti u isto vrijeme.

Nakon uvoda vjeroučiteljice s. Renate Azinović, uslijedila je sama molitva. U predmoljenju su se izmjenjivali učenici od drugih do šestih razreda, dok su učenici sedmog razreda bili zaduženi za razmatranja pojedinih otajstava Isusova života. Projekcija fotografija djece u potrebama pomogla je mališanima da snažnije u svoje molitve uključe vršnjake diljem svijeta.

U molitvi su sudjelovali i o. Josaphat Ngimonyi Mosha i o. Robert Bartoszek (iz Družbe Duha Svetoga) koji od ovoga ljeta vode župu sv. Nikole na čijem se području nalazi škola.

Radosni zbog nesvakidašnjeg molitvenog iskustva, učenici nižih razreda nastavili su u istom raspoloženju druženje sa svećenicima. Svjetski dan misija, koji se obilježava u nedjelju 20. listopada, bio je povod da kroz razgovor i osobno svjedočanstvo učenici otkrivaju načine kako biti misionar danas i ovdje. Posebno oduševljenje izazvale su pjesmice na swahiliju i poljskom – materinjim jezicima o. Josaphata i o. Roberta.  (ika/bitno.net)