U sklopu nacionalnoga humanitarnog programa « Za 1000 radosti – Na strani dobra »  Hrvatski Caritas u suradnji s « Hrvatskim šumama » u subotu 16. prosinca od 8 do13 sati organizira promotivno-humanitarni događaj na kojem će se Zagrepčankama i Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića – između spomenika i Manduševca – nuditi božićna drvaca u tegli kako bi se prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.  Nabavljajući drvca u tegli, s korijenom, građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu obiteljima u potrebi ali i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske.

Ukupno će u subotu na Trgu bana Jelačića biti ponuđeno 200 drvaca obične smreke i Pančićeve omorike koja su Hrvatskom Caritasu za ovu svrhu darovale « Hrvatske šume ». Za svako drvce predložena je vrijednost donacije, a kako je cilj ove akcije za pomoć siromašneim obiteljima prikupiti što više, građane se potiče da te vrijednosti zaokruže naviše a drvce mogu i namijeniti nekoj obitelji u potrebi.

Volonteri Hrvatskog Caritasa (članovi Franjevačkoga svjetovnog reda, FRAMA-e, i Humanitarne udruge fra Ante Antić) pomagat će zainteriranima izabrati božićno drvce za njihov dom, odnijeti im ga do njihova prijevoznog sredstva a, za one kojima je to nužno, omogućen je i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

Hrvatski će Caritas na prigodnim štandovima nuditi i svoje promotivne materijale (narukvice koje svijetle u mraku, naljepnice i kartice te ukrase za božićno drvce), a dobrovoljni prilozi namijenjeni su također siromašnim obiteljima.

Ovom događaju na Trgu bana Jelačića kao gosti promicatelji potporu će svojom nazočnošću među ostalima dati televizijski voditelji Frano Ridjan i Monica Jakšić, pjevačica Lu Jakelić, prof. Božo Skoko, tenisačica Lucija Ćirić Bagarić, Robert Markt, zvršni predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa i glumac Filip Vidović.

Tijekom višesatnog programa, Zagrepčanke i Zagrepčane će animirati i s gostima prigodno razgovarati Tanja Maleš, urednica na Hrvatskom katoličkom radiju.

Svi koji se žele uključiti u program Hrvatskog Caritasa « Za 1000 radosti – Na strani dobra » mogu to učiniti pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 0,83 eura / 6,25 kn, PDV uključen), uplatom na poseban račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ-a: IBAN HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-23) ili on-line uplatom na www.caritas.hr  kao i donacijom proizvoda, roba i usluga.