Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić stigao je nakon četverodnevnog hoda u Međugorje. Svoje hodočašće završio je svetom misom u crkvi sv. Jakova na kojoj je sudjelovao  s prijateljima.

Putem od Livna do Međugorja podržali su ga brojni navijači hrvatske reprezentacije u Hercegovini, koji su se na društvenim mrežama objavljivali fotografije s izbornikom. Dalića je u Međugorju dočekao glazbenik Mate Bulić.

Prilikom dolaska u Međugorje nije htio davati izjave kazavši da je „na privatnom hodočašću“.

Zlatko Dalić i ranijih je godina hodočastio u Međugorje, a prošle godine je zajedno sa svojom obitelji pješice prešao put od Livna do Svetišta Gospe Sinjske.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije u više je navrata svjedočio o važnosti vjere u svojem životu, a 2023. godine bio je poseban gost Mladifesta Hrvatska koji se održao u Sisku.

„Dragi mladi morate vjerovati, biti uporni, čvrsti u svojim nakanama jer uvijek se dobro dobrima vrati. Kada dođu teški trenuci i prepreke najlakše je odustati, borite se i tražite svoj put. Dragi Bog će biti uvijek uz nas“, rekao je tom prilikom Dalić.