Euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec u zajedništvu s drugim svećenicima, među kojima je bio i provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca.

Mons. Subotičanec na početku mise je pozdravio sve prisutne i prenio pozdrave zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše. U homiliji je, osvrćući se na naviješteno Evanđelje (Mk 12, 38-44), potaknuo mlade da zajednički učine dva zajednička koraka. „Prvi naš korak danas neka bude gledanje svijeta Isusovim očima. Zapamtite dobro, gledanje svijeta oko sebe Isusovim očima“, kazao je.

Nakon mise mladi su krenuli pješice prema svom odredištu − bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Putem su se zaustavili u Franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije i crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi te na Trgu bana Josipa Jelačića. Mladi iz Župe sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha izveli su kratki skeč, nakon čega je fra Stjepan Brčina izmolio molitvu za sve prisutne. Uslijedio je program plesa i glazbe koji je predvodila Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh“.

U bazilici sv. Antuna na Svetom Duhu održat će se euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog, a slavljenički tim Evangelizacijske zajednice „Sveti Duh“ i „Amorose“ predvodit će slavljenje.

Pogledajte fotogaleriju!