SVEČANA PROSLAVA VEČERAS U 19 SATI

FOTO Jutarnjom misom na Gospinom oltaru na Kamenitim vratima započela proslava zaštitnice Zagreba

Pred slikom Gospe od Kamenitih vrata, molila su dvojica papa. Sveti Ivana Pavao II. na zagrebačkom hipodromu 11. rujna 1994. na povijesnom velebnom misnom slavlju i papa Benedikt XVI. zajedno s 30 000 mladih na Trgu bana Jelačića 4. srpnja 2011. godine.

Jutarnjom svetom misom na Gospinom oltaru u svetištu Majke Božje od Kamenitih vrata započela je proslava zaštitnice Grada Zagreba. Svetu misu predvodio je mons. Nedjeljko Pintarić u koncelebraciji sa župnikom Župe sv. Marka preč. Vladimirom Magićem i dr. Denisom Barićem, tajnikom Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj homiliji mons. Pintarić naglasio je da slika Bogorodice, Gospe od Kamenitih vrata, stoljećima podsjeća Zagrepčane na jedinstveno djelo Božje proslave koje se obistinilo u životu Nazaretske djevice. „Marija je prihvatila Božji poziv a u svom Veliča opisala nam je svoju dušu, svu njezinu poniznost, plemenitost te čistoću“, rekao je mons. Pintarić.

Propovjednik je istaknuo da su pred čudotvornim likom Gospe Zagrebačke, kako još nazivamo Gospu od Kamenitih vrata, molila dvojica papa. Sveti Ivana Pavao II. na zagrebačkom hipodromu 11. rujna 1994. na povijesnom velebnom misnom slavlju i papa Benedikt XVI. zajedno s 30 tisuća mladih na Trgu bana Jelačića 4. srpnja 2011. godine.

Središnja proslava Majke Božje od Kamenitih vrata bit će večeras u 19 sati u zagrebačkoj katedrali, nakon čega će uslijediti svečana procesija ulicama Zagreba. Svečanu proslavu predvodi praški nadbiskup kardinal Dominik Jaroslav Duka.

Zagrebačka nadbiskupija | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 31. svibnja 2019.

Možda vam se svidi