Jutarnjom svetom misom na Gospinom oltaru u svetištu Majke Božje od Kamenitih vrata započela je proslava zaštitnice Grada Zagreba. Svetu misu predvodio je mons. Nedjeljko Pintarić u koncelebraciji sa župnikom Župe sv. Marka preč. Vladimirom Magićem i dr. Denisom Barićem, tajnikom Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

U svojoj homiliji mons. Pintarić naglasio je da slika Bogorodice, Gospe od Kamenitih vrata, stoljećima podsjeća Zagrepčane na jedinstveno djelo Božje proslave koje se obistinilo u životu Nazaretske djevice. „Marija je prihvatila Božji poziv a u svom Veliča opisala nam je svoju dušu, svu njezinu poniznost, plemenitost te čistoću“, rekao je mons. Pintarić.

Propovjednik je istaknuo da su pred čudotvornim likom Gospe Zagrebačke, kako još nazivamo Gospu od Kamenitih vrata, molila dvojica papa. Sveti Ivana Pavao II. na zagrebačkom hipodromu 11. rujna 1994. na povijesnom velebnom misnom slavlju i papa Benedikt XVI. zajedno s 30 tisuća mladih na Trgu bana Jelačića 4. srpnja 2011. godine.

Središnja proslava Majke Božje od Kamenitih vrata bit će večeras u 19 sati u zagrebačkoj katedrali, nakon čega će uslijediti svečana procesija ulicama Zagreba. Svečanu proslavu predvodi praški nadbiskup kardinal Dominik Jaroslav Duka.

Zagrebačka nadbiskupija | Bitno.net