Foto: facebook

Foto: Facebook

Naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić dala je intervju za “Slobodnu Dalmaciju” u kojem je najavila, nakon gotovo 20 mjeseci pauze, svoj skorašnji povratak na zaletišta. Naime, njezin zadnji skok bio je u rujnu 2011. godine kad je u Bruxellesu bila peta s preskočenih 193 cm.
Nakon toga uslijedili su problemi s Ahilovom tetivom, potom prekid priprema u Južnoafričkoj Republici, zatim operacija u Goteborgu i na kraju infekcija, pa novi oporavak. Sada se sprema za miting Dijamantne lige koji će se uskoro održati u New Yorku.

Pogledajte i video s Blankom:https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/video-blanka-vlasic-u-svakoj-obitelji-sve-zapocinje-s-muskarcem-i-zenom/

Blanka je u svom podužem intervjuu navela kako ne razmišlja ni o onome što je bilo, ni o onome ispred sebe. “Previše nešto čekamo ili previše žalimo za nečim, a to je gubitak vremena. Mnogi mi događaji iz prošlosti sada nisu toliko živi u glavi. Nije lagan period iza mene, ali sigurna sam da sam izvukla puno pozitivnih stvari iz tog razdoblja, doživjela sam to kao priliku da postanem bolji, profesionalniji sportaš i kvalitetnija osoba. Shvatila sam koliko je sve nestalno i koliko treba cijeniti svaki trenutak, trening i skok. Prije sam uvijek htjela sve, centimetar više, a nisam uvijek bila zahvalna na samoj činjenici da mogu skakati”, navela je.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

Blanka je posebno istaknula ulogu vjere u svom životu, koja joj je oslonac u najtežim, ali i najsretnijim trenucima. Nedavno je bila i na duhovnoj obnovi u Kući susreta Tabor u Samoboru koju vodi naš poznati svećenik fra Zvjezdan Linić. Oduševljena je iskustvom koje je tamo doživjela, te je za  kraj razgovora poručila: “Kao što vodimo brigu o tijelu, treba voditi brigu i o zdravlju duše.”

D.M. | Bitno.net