Collage1

Nadbiskup Singapura William Goh istupio je u javnosti povodom skorašnjeg koncerta pop-zvijezde Madonne u tom gradu-državi i izrazio svoju zabrinutost zbog nastupa glazbenice koja vrijeđa i ismijava religiju, te pozvao svoje vjernike da bojkotiraju taj događaj.

Nadbiskup Goh se oglasio priopćenjem na službenim stranicama nadbiskupije u subotu i u njemu naglasio kako se susreo s nekoliko vladinih dužnosnika kako bi im “izrazio zabrinutost” zbog koncerta predviđenog za 28. veljače.

Goh je napisao kako je Singapur multietnička sredina i kako njegovi stanovnici “moraju biti oprezni u pretjeranom davanju umjetničkih sloboda u slučajevima kada one vrijeđaju religijske osjećaje”.

Nadbiskup je napisao i kako je pjevačica već više puta u prošlosti “katoličku vjeru i njezine simbole” profanirala u svojim nastupima i pjesmama, te poručio svojim vjernicima da je riječ o pop-divi čija “kvazi-umjetnost promiče senzualnost, pobunu, pornografiju i ima loš utjecaj na mlade ljude”.

“U vjeri nema neutralnosti. Ili si za ili si protiv. Biti nazočan na takvim koncertima znači antisvjedočanstvo”, napisao je Goh.

Nakon što je njegovo priopćenje obavljeno, vlasti u Singapuru naglasile su kako dio showa Madonne koji u sebi sadrži reference uvredljive za katoličku vjeru neće biti izveden na koncertu. Inače, taj je show (čije detalje nećemo prepričavati ovdje) bio je sastavnim dijelom nastupa Madonne na dosadašnjim koncertima turneje “Rebel heart Tour”. Takve provokacije već dulje vrijeme dio karijere američke pjevačice.

Bitno.net