MisaFoto: IKA
Sisački biskup predvodio je svečano misno slavlje u zajedništvu s upraviteljem župe o. Mirkom Sadakom i svećenicima Dubičko-kostajničkoga dekanata predvođenima dekanom preč. Milanom Begićem. U pozdravnom govoru Sadak je zahvalio biskupu Košiću na dolasku u tu malu župu u kojoj je, nažalost, sve manje stanovnika, pohvalio malobrojne ali aktivne župljane, i istaknuo kako je ove godine imao tri vjenčanja i četiri krštenja, što daje nadu za bolje sutra.

Govoreći o životu sv. Roka, sisački biskup u homiliji je istaknuo kako je sv. Rok uzor koji je svoj život posvetio njegovanju i brizi bolesnika, ne štedeći se i ne misleći na sebe. U njegovu životu možemo vidjeti temeljne kršćanske stavove koje bismo i mi trebali usvojiti. To je prije svega da bi nam Bog trebao biti na prvome mjestu kakve god bile okolnosti u kojima živimo. Tako je i sv. Rok na Isusovu riječ da sve proda i podijeli siromasima te slijedi njega, to doista i učinio. Želio se u životu posvetiti samo Bogu. Na kraju je biskup zahvalio župljanima na trudu i požrtvovnosti koju su uložili u organizaciji SHKM u svojoj župi, podsjetio kako se još uvijek nalazimo u Godini mladih Sisačke biskupije i pozvao na molitvu i brigu za njih u ovim teškim vremenima.

Ljepoti misnog slavlja pridonijeli su članovi župnog mješovitog zbora te broji vjernici koji su na slavlje pristigli u tradicionalnim narodnim nošnjama toga kraja. (ika/bitno.net)