1. Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi – Christopher Kaczor

U svakomu je razdoblju, pa tako i danas, bilo onih koji su prema Katoličkoj Crkvi imali stav nepovjerenja i neprijateljstva. No je li takav stav opravdan ili se temelji na zabludama i predrasudama koje potječu iz nedovoljna poznavanja činjenica?

Ova knjiga odvaja činjenice od zabluda. Bez zaobilaženja negativnosti i bez opravdavanja onoga što je loše autor Christopher Kaczor na snažan i lucidan način pojašnjava službeni crkveni nauk i iznosi argumente o katoličkoj vjeri i praksi jasno pokazujući kako se negativan stav prema Crkvi temelji na nesporazumima i dezinformacijama.

Redovna cijena: 120 kn

Akcijska cijena: 84 kn


2. Teologija tijela za početnike – Christopher West

Uništene obitelji, abortusi, AIDS, pornografija, pedofilija, spolna zlostavljanja, homoseksualni “brakovi” – nalazimo se usred duboke krize spolnosti. Postoji li izlaz? Za doba poput ovoga dan nam je papa Ivan Pavao II. i njegova “teologija tijela”, tj. njegov nauk o tijelu i ljudskoj spolnosti. Najpoznatiji popularizator teologije tijela Ivana Pavla II. Christopher West u ovoj knjizi na jednostavan i svakome razumljiv način nudi sažetak Papina učenja o spolnosti.

Redovna cijena: 68 kn

Akcijska cijena: 47,60 kn


3. Naš prijatelj Jorge – Giovanni Manna, Jeanne Perego

“Nekoć davno…” Tim dobro poznatim riječima započinju sve bajke. Ovo, međutim, nije bajka, iako je itekako vrijedi ispripovjediti. Kao i u svim bajkama, i ovdje imamo glavnoga junaka. Upoznat ćete našega prijatelja Jorgea, ali, zapravo, glavni je junak ove priče Bog. Da, dobro ste čuli, Bog. Iako ga ne vidimo i često ga nismo svjesni, Bog je prisutan u svemu što je u životu dobro i lijepo. Ali treba ga znati pronaći!

Bog je vrlo pomno i s puno ljubavi oslikao krajolik, približio osobe i ispunio svjetlošću svaki događaj tako da taj dječačić zvan Jorgito postane najprije pater Jorge, zatim monsinjor Jorge i kardinal Bergoglio te na kraju papa Franjo. Bog je glavni junak ove priče zato što je svu svoju ljubav ulio u Jorgitovo srce, a Jorgito je junak jer je prihvatio veliku Božju ljubav i njegovo vodstvo sve dok nije postao “naš prijatelj Jorge”, prijatelj Božji.

Redovna cijena: 85 kn

Akcijska cijena: 59,50 kn


4. Djetinjstvo Isusovo – Benedikt XVI. – Joseph Ratzinger

U ovoj iznimnoj knjizi koja dopire do srca svakog čitatelja Papa toplim riječima progovara o evanđeoskim izvještajima o Isusovom rođenju i skrovitim godinama Njegova ovozemnoga života… U evanđeoskim pripovijestima o djetinjstvu Benedikt XVI. divnim opisom utvrđuje vjerski korijen radosti i dovodi nas do otkrića kako Evanđelje nije neka pripovijest o prošlosti, nego da pripada sadašnjosti i suvremenom čovjeku. Dok Papa čitatelja uvodi u evanđeosko štivo o Marijinu navještenju, o Isusovom rođenju i pohodu mudraca koji promatraju Djetešce i njegovu majku, dolazi se do sadašnjosti: razmatranje tih stranica dovodi do današnjice. Danas se s mudracima nalazimo pred Djetešcem i njegovom majkom, danas se pitamo o značenju toga susreta i mislimo kako uopće jedna žena može Bogu reći “da”, potpuno mu se predajući.

Redovna cijena: 120 kn

Akcijska cijena: 84 kn


5. Vrijeme za ples – Karen Kingsbury

John i Abby Reynolds idealan su bračni par. Njihova je ljubav nastala iz mladenačkog prijateljstva i snažnih obiteljskih veza. Prijatelji ih uzimaju kao primjer, djeca ih silno vole, svi im se dive. No sada, nakon dvadeset i jedne godine zajedničkoga života punog ljubavi, poteškoća, smijeha, podizanja obitelji u svom domu na jezeru, John i Abby mogli bi sve izgubiti… “Vrijeme za ples nezaboravna je ljubavna priča. Ona nas poziva i ohrabruje da uvijek njegujemo svoj bračni odnos i da u tome nikada ne posustanemo.” (Patsy Clairmont)

Redovna cijena: 119 kn

Akcijska cijena: 83,30 kn


Kako biste ostvarili popust, dovoljno je da pri kupnji u Verbumovoj knjižari pokažete svoju člansku karticu Kluba prijatelja, a ukoliko knjigu odlučite naručiti putem web trgovine, u napomenu je prigodom naručivanja potrebno upisati: “Klub prijatelja Bitno.net”, te upisati članski broj koji se nalazi na kartici.

Verbumove knjižare nalaze se u 11 hrvatskih gradova, a njihov popis možete pronaći ovdje.

Nadamo se kako ćete uživati u ovim knjigama i zahvaljujemo vam na vašoj dosadašnjoj potpori!

Više o Klubu prijatelja i pogodnostima koje možete ostvariti članstvom doznajte na linku.

Vaš Bitno.net