Nakon što su čuli dječji plač, a potom i pronašli tek rođenu bebu zamotanu u plastičnu vrećicu, vlasnici kafića ispred kojega je nesretno dijete ostavljeno odmah su pozvali policiju. Među policajcima koji su ubrzo stigli na mjesto događaja bio je i Raffaele Santoro koji je istoga trena malenoj djevojčici pružio prvu pomoć. Uočivši da beba teško diše, hrabri i odlučni policajac masažom srca i umjetnim disanjem održavao ju je na životu sve do dolaska hitne pomoći.

– Kad smo stigli, djevojčica je već bila cijanotična. U grlu je još uvijek imala amniotsku tekućinu. Započeo sam s masažom srca sve dok nije počela samostalno disati. Osjetio sam kako mi u tim trenutcima pomaže moj sin kojega sam izgubio – prepričava Raffaele.

Naime, prije tri godine od teške je bolesti preminuo je njegov desetogodišnji sin Nikola, kojemu je brižni otac, baš kao i ovom novorođenčetu, vrlo često u respiratornim krizama morao davati umjetno disanje.

Dječakovu je smrt teško podnio i Raffaelov osmogodišnji sin Aldo koji je, čim je na vijestima čuo što se dogodilo, rekao svojem ocu: „Tata, moraš ju donijeti k nama.“

– Želio bih ju posvojiti i učinit ću sve što je u mojoj moći kako bih ju doveo u svoju kuću i kako bi odrasla u mojoj obitelji. Kad sam ju ugledao, bilo je predivno. Kao da ju je rodila moja žena. Za nas ona je pravi Božji dar – kaže Raffaele čija je žena Francesca oduševljena idejom o posvajanju.

Malena djevojčica dobila je ime Emanuela, prema želji Raffaelova sina Nikole koji je oduvijek želio imati brata Emanuela. Iako mu se želja nije u potpunosti ostvarila, vjerujemo kako će biti sretan i sa sestricom.

Prema pisanju talijanskih medija, djevojčica je u dobrom stanju, a hoće li se ostvariti želja ovog talijanskog policajca, vrijeme će  pokazati.

M.V.|Bitno.net