Baš kao prošle i pretprošle godine, i ove godine vas ponovno pozivamo na susret s Gospodinom kroz slikanje Njegova lica koje nam je ostavio na svetom rupcu Mandilionu. Voditeljica tečajeva, Barbara Pycel Andrijanić, kaže:

“Čudesno nastala slika poznata kao Rubac iz Manopella otkrivena je nedavno. Znanstvenici još uvijek ne mogu objasniti način na koji se slika pojavila na rupcu, jer tkanina bisior (eng.byssus) koja je nastala iz konca morske školjke, ne može primiti boju.

Lice ipak postoji i mi vjerujemo da nas upravo s te tkaninę gledaju oči Uskrsloga Isusa, čiji pogled ćemo tražti u srpnju u Svetom Petru u Šumi.

Tijekom šest dana učit ćemo o teologiji ikone, zajedno ćemo moliti i tražiti lice Gospodina. Naučit ćemo što je jajčana tempera, pripremat ćemo boje od praha i veziva, vježbat ćemo strpljenje, pričati, družiti se i korak po korak ulaziti u svijet ikona te perspektive koja će nas voditi u nadnaravno”.

Inače, voditeljica tečaja, Barbara Pycel Andrijanić, već 15 godina bavi se ikonopisanjem. Do sada je održala nekoliko tečajeva u Hrvatskoj. Ona i sama razvija svoje znanje pohađajući majstorske tečajeve u Poljskoj, gdje sada živi i radi.

Svi oni koji su zainteresirani za tjedan proveden s kistom u ruci mogu se javiti na mail: basia.pycel@gmail.com.

Polaznici će dobiti pribor s kojim mogu pisati ikone i nakon tečaja.