I ove korizme možete se prijaviti na nove e-duhovne vježbe pod nazivom “Na putu prema Uskrsu“. Prijave za e-duhovne vježbe otvorene su do 1. ožujka u 23.59 sati, a možete se prijaviti na linku ovdje.

Najavu prenosimo u cijelosti:

Korizma je „jako“ vrijeme liturgijske godine – tako se voli govoriti. Ono nas uvodi u središte Isusova pashalnog otajstva. Križ i muka samo su jedan dio tog otajstva. Kroz korizmu želimo doprijeti do Uskrsa, središta Kristova pashalnog otajstva i kršćanskog života, a s proslavom Uskrsa želimo da se obnovi i preobrazi naš život.

I ove godine pripremili smo razmatranja koja će nas voditi korizmenim putem. Uz nas trojicu, fra Darka, br. Marinka i fra Josipa, tu su još bračni par Marina i Matej Lovrić, s. Sunčica Kunić, s. M. Sara Bošnjak i vlč. Josip Šimatović. Poneku crticu o svakom od nas voditelja možete pronaći u rubrici o voditeljima.

Što ćemo vam nuditi za razmatranje? Svaki dan odabrat ćemo jedno od misnih čitanja i na njemu ćemo graditi svoju misaonu molitvu. Također, nastojat ćemo se koristiti obrascima misnih molitava određenog dana. Naše uvodne i završne molitve bit će nadahnute Zbornim, Darovnim i Popričesnim molitvama. Tako ćemo učiti moliti s liturgijom Crkve.

Za sudjelovanje u korizmenim e-duhovnim vježbama potrebno se prijaviti. Kao i uvijek do sada, razmatranja možete pratiti preko mobilne aplikacije koju besplatno preuzeti za Android ovdje, a za iOS ovdje. Nakon što preuzmete aplikaciju, potrebno se prijaviti na ove duhovne vježbe.

Ukoliko to želite, razmatranja možete primati i na svoju e-mail adresu. U tom slučaju prijavite se ispunjajući prijavni obrazac koji se nalazi pri dnu stranice.

Prvo razmatranje primit ćete na Pepelnicu.