Inicijativa “Što je muškarac bez krunice?” je inicijativa koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dvaput godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu.

Iduća inicijativa započinje 1. svibnja i njome se  potiču svi muškarce na molitvu krunice tijekom mjeseca svibnja.

Prijave su moguće do 30. travnja pomoću ove poveznice.

Više info o samoj inicijativi možete pronaći ovdje: https://muzevnibudite.com/sto-je-muskarac-bez-krunice/.

O plodovima učestale molitve krunice govorili su i pisali mnogi svećenici, pape, ali i laici. Slijedi izbor nekoliko citata o molitvi krunice, a nakon njih upute kako krunicu i moliti.

“Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje… I ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicu.” – sv. Pio X.

“Idite prema Gospi. Ljubite je! Uvijek molite krunicu. Izmolite je dobro. Molite je što češće možete. Budite duše molitve. Nikada se ne umarajte od molitve, ona vam je najpotrebnija. Molitva potresa Božje srce, po njoj dobivate potrebne milosti.” – sv. Padre Pio

“Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.” – biskup Hugh Doyle

“Sveta krunica je snažno oružje. Koristi je s pouzdanjem i bit ćeš zapanjen rezultatima.” – sv. Josemaria Escriva

“Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najefikasnije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve.” – papa Lav XIII.