Danas se puno govori o potrebi cjeloživotnog obrazovanja kao o procesu učenja nakon prve faze školske i(li) sveučilišne formacije, sa željom da se obogate kompetencije i poboljšaju profesionalne kvalifikacije. Sukladno tom procesu, kraj školovanja nipošto ne znači i kraj obrazovne formacije a školske diplome i akademski naslovi ne smataju se završnim rezultatima, nego tek jednom od etapa procesa obrazovanja koji traje cijeli život.

Niti na području duhovnosti ne može se spoznajno ostati na razini osnovnoškolskog vjeronauka, stoga se uočava jasna potreba za cjeloživotnim učenjem ili permanentnom formacijom na tom području. Na suvremenog čovjeka snažno utječe trajni znanstveni i tehnički napredak kao i uvijek nova filozofska i politička strujanja koja ga preplavljuju. Zato on osjeća „žeđ za duhovnošću“ (Ivan Pavao II.), potrebu da se izgrađuje i prema unutra, da ga se ne svede na površinu pojavnoga i mjerljivoga. Toj potrebi i žeđi za duhovnošću već punih dvanaest godina doprinosi „Sustavni studij duhovnosti“ sa željom promicanja življene i teorijsko-znanstvene duhovnosti putem izlaganja, istraživanjem problematike iz tog područja i praktičnom pedagogijom duhovnog života.

Nastava se održava tijekom dvije studijske godine, u remetskom Karmelu – Duhovni centar sv. Ivana od Križa, Česmičkoga 1, Zagreb – svaki drugi vikend: petkom poslijepodne (4 nastavna sata) i subotom (8 nastavnih sati), ukupno 28 radnih vikenda.

Studij je namijenjen svim osobama otvorenim osobnoj i intelektualnoj izgradnji, laicima kao i osobama posvećenog života, bez obzira na životnu dob. Osnovne informacije nalaze se na mrežnim stranicama: ssd.karmel.hr.

Predbilježbe za upis su u tijeku i traju do 9. listopada. Upis predbilježenih kandidata koji dobiju odobrenje za upis održat će se od 10. do 12. listopada 2019.

Školarina za cjeloviti dvogodišnji studij iznosi 3.000,00 kn. Detaljnije informacije i predbilježbe: ssd.tajnistvo@gmail.com.

Bitno.net