Svjetski savez mladih Hrvatska ponovno okuplja mlade, stručnjake i osobe iz javnog života u Zagrebu na konferenciji “Vrijednosti u vremenu promjena” koja će se održati od 7. do 11. 11. 2022. godine.

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH) središnja je konferencija Svjetskog saveza mladih s ciljem analize aktualnih društvenih događanja kroz niz okruglih stolova, debata i panela na kojem se svake godine okupi više od 500 mladih.

Ovogodišnji 10. Tjedan Svjetskog saveza mladih „Vrijednosti u vremenu promjena“ želi približiti temu vrijednosti i identiteta ljudske osobe te ponuditi mladima okruženje u kojem će prepoznati koje su to prave vrijednosti kojima bi društvo trebalo težiti. S obzirom na način na koji se prezentiraju vrijednosti u današnje vrijeme, na ovogodišnjoj konferenciji je želja ukazati na to kako vrijednosti oblikuju društvo, mijenjaju li se vrijednosti zbog društva ili su vrijednosti one koje oblikuju društvo. Nemoguće je bez vrijednosti kreativno stvarati, živjeti za izvrsnost i zadržati autentičnost u mišljenju i izražavanju i doprinositi cjelovitijem razvoju društva.

Teme ovogodišnje Konferencije uključuju pitanja kulture otkazivanja, sporta, prava djeteta te energetske izazove današnjice. U pozitivnom društvenom okruženju razgovarat ćemo s mladima o izazovnim pitanjima današnjice i njihovim utjecajem na zajedničku budućnost.

U ponedjeljak 7. 11. 2022. godine s početkom u 19h otvaramo 10. Tjedan SSMH okruglim stolom “Kultura otkazivanja” na kojem će Dan Đaković, Davor Dijanović i drugi predavači govoriti o izazovima slobode govora u današnje vrijeme.

U utorak 8. 11. 2022. na okruglom stolu “Sport i Hrvati!” Igor Bišćan, Barbara Matić i Franjo Arapović nastojat će dati presliku trenutnog stanja sporta u Hrvatskoj, ukazati na probleme, raspraviti kako je do istih došlo te ponuditi prijedloge što i kako može bolje!

U srijedu 9. 11. 2022. na okruglom stolu “Pravo na dijete ili prava djeteta” Barbara Preložnjak, Mirjana Radan, Krešimir Miletić i Matija Štahan raspravit će o temama kao što su surogat majčinstvo, medicinski potpomognuta oplodnja te posvajanje djece od strane osoba koje ne pružaju onu alternativu koja bi bila istovjetna prirodnoj obitelji.

U četvrtak 10. 11. 2022. organiziramo okrugli stol “Energetski izazovi današnjice” na kojem će Igor Dekanić, Tomislav Capuder, Tonči Tadić i Hrvoje Serdarušić analizirati teme energetske ovisnosti Europe, inflacije te obnovljivih izvora energije i ugljične neutralnosti, kao i problema koji nas čekaju na putu do toga.

Konferencija koja okuplja stručnjake, energetičare, sportaše, profesore, donositelje odluka i lidere koji su stvorili nove vrijednosti i pokrenuli hrvatsko društvo i mlade idealno je okruženje za prikupljanje novog znanja i iskustva kako bismo zajedno mogli raspravljati o pitanjima koja su od velike važnosti za budućnost koja je pred nama.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na našem Facebook i Instagram profilu.