Udruga “Ime dobrote” osmislila je i razradila projekt “Progledaj srcem online”, kojim djeci i mladima do 25 godina, kroz radionice iz umjetnosti i kulture, želi pokazati kako se kroz umjetnost i kulturu može slaviti Boga te im osvijestiti važnost razvoja svojih talenata.

Projekt ‘Progledaj srcem online’ omogućava 33 besplatne umjetničke i kulturne aktivnosti za djecu i mlade do 25 godina, koje obuhvaćaju ‘online’ panele, radionice, koncerte, izložbe i druženja sa stručnjacima i umjetnicima iz područja glazbe, glume, slikarstva, kiparstva, umjetnosti i kulture. Sudionici će tako svakog tjedna od 20. rujna 2021. do 2. svibnja 2022. dobiti priliku čuti nadahnjujuće priče vrhunskih umjetnika, educirati se, informirati i zajedno virtualno družiti te razmjenjivati iskustva, mišljenja i ideje, i to iz udobnosti njihova doma. Prijave su započele, a broj sudionika je ograničen, zato požurite!

Neki od govornika na panelima i radionicima bit će: Marin Periš, Djordjija Palić, Goran Kovačić, Luka Stipić, Krisja Štulić, Ana Jordan Knežević, Robert Kurbaša, Iris Mihatov Miočić, Eva Vukina, Denis Vasilj, Tomislav Buntak, a sudionici ovog projekta uživat će i u glazbi na mrežnim koncertima popularnih izvođača duhovne glazbe.

“Progledaj srcem online” provodi se u sklopu operativnog projekta Europskog socijalnog fonda “Umjetnost i kultura. Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”. Glavni cilj ovog projekta jest povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 godina sudjelovanjem u mrežnim kulturno-umjetničkim aktivnostima, kao i podizanje svijesti o važnosti razvoja kulturno-umjetničkih talenata kod djece i mladih, educirati ih kroz raznolike sadržaje, razviti nova znanja i vještine, potaknuti na aktivnu interakciju i razmjenu mišljenja te ostvariti komunikaciju sudionika kao i onu s vrhunskim umjetnicima iz različitih područja.

Prijave za sudjelovanje u projektu traju od 16. kolovoza do 6. rujna 2021. Sva zainteresirana djeca, njihovi roditelji i mladi do 25 godina mogu se javiti za prijavu na adresu e-pošte: progledajsrcem@laudato.hr.

“Progledaj srcem online”, projekt Udruge “Ime dobrote”, traje od 1. lipnja 2021. do 1. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).