Bog želi da ga proslavljamo ne samo dušom već i tijelom koje je hram Duha svetoga. Stoga povodom Svjetskog dana plesa, kojim se promiče ples kao tjelesna aktivnost s brojnim dobrobitima za tjelesno i mentalno zdravlje, otvoren je poziv za novi duhovni vikend program u Župi Majke Božje Sljemenske, zanimljivog naziva Pleši & moli.

Program Pleši & moli namijenjen je onima koji žele okrijepiti dušu i tijelo te naučiti moliti cijelim bićem. Održat će se 13. – 14. svibnja na obroncima Medvednice, u Župi Majke Božje Sljemenske.

Slijedeći Načelo i temelj iz Duhovnih vježbi sv. Ignacija, ovdje su ples i pokret, uz druge oblike molitve, sredstva koja pomažu osobi doći bliže Bogu. U programu je stoga uključen integrativan pristup ignacijevske duhovnosti, razmatranja nad biblijskom riječi, igre, molitve kroz ples i pokret, uz svetu misu, klanjanje te mogućnost za ispovijed i duhovni razgovor. Odvija se djelomično u šutnji kako bi sudionici lakše uronili u molitveno ozračje. Plesno predznanje nije potrebno. Koriste se jednostavni koraci uz instrumentalnu kršćansku glazbu.

Vrijedno je spomenuti učenje sv. Benedikta i poznato geslo “Moli i radi” u kojemu je sažeta poruka da sa svim alatima i svime što činimo u svakidašnjem životu, trebamo postupati kao sa svetim posuđem na oltaru te da naši svakidašnji čini, pokreti i pothvati mogu postati molitva ukoliko smo u naše djelovanje unijeli ljubav i predanje. Slijedeći tu misao, možemo reći da osim molitve riječima, i naši pokreti tijelom postaju molitvom ukoliko ih činimo s predanjem.

Na program su dobro došli oni koji žele produbiti odnos s Bogom te naučiti prepoznavati Božje pokrete u molitvi i svakodnevici.

Program vodi Andreja Čondor, isusovačka suradnica i plesačica sportskog plesa. Duhovnik je p. Tomislav Špiranec, isusovac.

Ovo je izvrsna prilika da naučimo plesati kroz život u Božjem ritmu!

Broj mjesta je ograničen i prijave su otvorene do popunjenja slobodnih mjesta.

Prijavite se na poveznici ovdje.

Za dodatne informacije slobodno se javite na e-mail: plesnamolitva@gmail.com.